Çeşme Boyalık Plajı

Cesme-Boyalik-Plaji

En güzel Çeşme plajlarından Boyalık Plajı, Çeşme‘nin merkezinde ince taneli kumsalı ve sıcak berrak deniz suyuyla tatilcilerin favori plajlarından.

Yıllarca tatil sitelerinde konaklayan yazlıkçıların kullandığı Çeşme Boyalık Plajı, Çeşme’ye olan tatilci ilgisi nedeniyle ilçeye dışarıdan gelenlerin keşfettiği, özellikle çocuklu ailelerin çocuklarıyla vakit geçirdiği bir plaja dönüştü.

Çeşme Boyalık Plajı

İzmir’in en güzel plajları arasında yer alan Çeşme Boyalık Plajı, Çeşme’ye 5 km uzaklıkta, ilçe merkezinin kuzey doğusunda Aya Yorgi Koyu ile Altın Yunus Oteli’nin tam ortasındaki koyda konumlanıyor.

Çeşme Boyalık Plajı nerede? 📍

Çeşme Boyalık Plajı’nın denizi nasıl? 🏖️

Uzun yıllar boyunca Çeşme’nin yerlileri ve plaj çevresindeki sitelerde oturan yazlıkçıların denize girdiği Çeşme Boyalık Plajı, Çeşme’ye yaşanan tatilci akınından nasibini alan plajlar arasında.

Yaz aylarında günübirlik tatilcilerin ilgisiyle adım atacak yer bulunmayan Boyalık Plajı’nın plaj bölümü oldukça dar bir kıyı şeridine sahip. İnce kumlu kumsalı rüzgarlı havalarda oluşan dalgalar nedeniyle iyice daralıyor.

Kumsal boyunca sıralanan otellerin önündeki bölümler oteller tarafından plaj işletmesine dönüştürülmüş durumda. Bu bölümlere ücret ödemeden giriş yapmak mümkün değil.

Çeşme Boyalık Plajı giriş ücreti 💱

Batıda Türkiye İş Bankası Çeşme Dinlenme Kampı’ndan başlayan Boyalık Halk Plajı’nda Reges, a Luxury Collection Resort & SPA, Boyalık Beach Hotel & SPA, Mavi Tatil Köyü, 7800 Çeşme Residences ve en doğuda Altın Yunus Sahili bulunuyor.

Otellerin önündeki alanlar dışında iki ayrı noktada ücretsiz halk plajı bölümü mevcut. Sahilin bir kısmı da Boyalık Sitesi’nin işgali altında. Otellerin plaj hizmetleri için standart giriş ücreti alınıyor.

Plaj giriş ücreti kişi başı 250-500 TL arasında değişiyor. Siteler arasından yürüyerek ulaşılan halk plajı bölümünde ise herhangi bir tesis ya da işletme yok. Dar olan plaj bölümünde havlunuzu sererek denize girebilirsiniz.

İnce taneli kumsalı ve ılık suyu ile Boyalık Plajı, soğuktan hoşlanmayanlar ve çocuklu aileler için hoş bir seçenek. Denizin derin olmaması da avantaj. Rüzgarlı zamanlarda denizde büyük dalgalar oluşabiliyor.

Toplam uzunluğu 2 km’yi bulan plaj çevresinde yeme-içme alternatifi bulabileceğiniz çok sayıda seçenek var. Deniz suyu ve plajı ile Ilıca Plajı‘nı andıran Boyalık Plajı’nda şezlong ve şemsiye almadan vakit geçirmek çok keyifli değil.

Kıyı şeridinin dar olmasından dolayı plajın oturulan bölümünde sürekli bir insan trafiği oluşuyor. Bu yüzden Boyalık Plajı’nın kalabalık olduğu zamanlarda Ilıca Plajı’na gitmenizi öneririm.

Çeşme Boyalık Plajı’na nasıl gidilir? 🚖

Çeşme Boyalık Plajı, Çeşme ilçe merkezine 5 km, Alaçatı‘ya 6.5 km, Ilıca’ya 3 km, İzmir‘e ise 84 km uzaklıkta. Çeşme Otogar’dan kalkan ve Ilıca-Alaçatı güzergahında sefer yapan dolmuşlar Boyalık Sitesi’nin önünde yolcu indiriyor.

Arabayla Çeşme Boyalık Plajı’na gitmek için iki ayrı seçenek var. Altın Yunus Kavşağı’ndan Boyalık sahilinin doğusundaki halk plajına gidebilir ya da Türkiye İş Bankası Dinlenme Kampı ile Boyalık Sitesi’nin olduğu taraftan Boyalık sahilinin batısındaki halk plajına geçebilirsiniz.

Çeşme Boyalık Plajı’nın batı bölümünde ciddi bir otopark sorunu yaşanıyor. Boyalık Plajı’nı görmek istiyorsanız önerim doğu tarafına gitmeniz yönünde.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You might also like