Çeşme Dalyan Kocakarı Plajı

3
24734

Çeşme‘nin en güzel plajlarından Dalyan Kocakarı Plajı, Çeşme Yarımadası’nın kuzeydoğusunda, Dalyan’a 1,5 km uzaklıkta, sakin, huzurlu, keyifli bir plaj.

Küçük bir işletmenin bulunduğu halk plajı, daha çok yerel halkın bildiği ve yaz aylarında denize girip, piknik yapmak için tercih ettiği bir yer.

Dalyan Kocakarı Plajı, Çeşme

Çeşme ilçe merkezine 7 km uzaklıkta, Dalyan Üniversite Mahallesi’nde bulunan Kocakarı Plajı’nın plaj bölümü ince kumlu. Denize ilk girilen bölümde yer yer taşlar olsa da deniz zeminin büyük bölümü de ince kumlu, rahatça yürünebilen bir yapıda.

Su seviyesinin sığ ve soğuk olduğu Dalyan Kocakarı Plajı’nda şemsiye, şezlong, duş, tuvalet gibi imkanlar sunan küçük bir işletme bulunuyor. İşletmeden yararlanmak istemeyenlerin özellikle güneşten korunmak için şemsiye ve rahat vakit geçirmek için kamp sandalyesi götürmesinde yarar var.

Plajın belli bölümlerinde çok büyük olmayan ağaçlar var. Bu ağaçların gölgesinden yararlanmak isteyenler erken saatlerde plaja giderek yer tutuyor.

Dalyan Kocakarı Plajı giriş ücreti

Halk plajı statüsünde olan Çeşme Dalyan Kocakarı Plajı’na giriş için herhangi bir ücret alınmıyor. Havlunuzu ya da sandalyenizi uygun bir yere koyup gönül rahatlığıyla denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Şezlong, duş ve tuvaletten yararlanmak için ise işletmeye ücret ödemek gerekiyor. İki şezlong ve şemsiye 100 TL, soyunma kabini, tuvalet ve duş için 20 TL ücret ödeniyor.

Dalyan Kocakarı Plajı nerede? 📍

Dalyan Kocakarı Plajı’na nasıl gidilir? 🚖

Çeşme’nin Dalyan bölgesinde Üniversite Mahallesi’nde bulunan Kocakarı Plajı’na Çeşme Otogar’dan hareket eden Dalyan dolmuşlarıyla ulaşabilirsiniz.

Çeşme ilçe merkezine 7, Dalyan merkeze ise 1.5 km uzaklıkta bulunan Kocakarı Plajı’na özel araçla ulaşım için Çeşme-Dalyan Kavşağı’ndan Dalyan yönüne gitmek gerekiyor. Plaj, İzmir‘e 86 km uzaklıkta.

Dalyan Yat Limanı’nın bulunduğu körfezin dışında, yat limanına 1 km mesafede yer alan Kocakarı Plajı’nın çevresinde araçları park edecek otopark olmasa da yol boyunca her iki yönde de ücretsiz araç park edilebiliyor.

3 Yorumlar

  1. Sizin blogunuzda okuyarak gittiğim yerlerden.Şahsen İzmir’de olmama rağmen önceden gitmemiştim ve pek bilgi sahibi değildim. Dedikleriniz birebir geçerliydi.Ve beğendim diyebilirim bilgiler için çok teşekkür ederim 🙂
    Ama sanırsam Çeşme’de Altınkumu (Sheraton yanındaki) halk plajını hiç bir yere değişmem 🙂

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz