Ege’nin En Güzel Plajlarından Biri: Ilıca Plajı, Çeşme, İzmir

Ilica-Halk-Plaji

Çeşme Ilıca Plajı, Türkiye‘nin en çok tanınan plajlarından. 3 km’yi bulan uzunluğu, altın sarısı ince kumu, sığ ve berrak denizi, denizi besleyen sıcak su kaynaklarıyla Ilıca, nisan ayından kasım başına kadar denize girilebilen bir sıcaklıkta.

İzmir’in en güzel plajları arasında yer alan Ilıca, İzmirlilerin özellikle çocuklarıyla, ailecek tercih ettiği, geniş kumsalında ücretsiz bir şekilde deniz keyfinin tadını çıkardığı bir yer. 90’lı yılların başına kadar yalnızca İzmir ve çevresinde yaşayanların bildiği ve tercih ettiği bu plaj, kulaktan kulağa paylaşımlar ve sosyal medyanın da etkisiyle Çeşme’ye gelen ziyaretçilerin uğrak noktasından birine dönüştü.

Ilica-Halk-Plaji

Plaj çevresinde açılan otel ve pansiyonlar bu güzel kumsala olan ilgiyi artırırken, Ilıca Halk Plajı’nın sığ suları günübirlikçi tatilciler ve yüzme bilmeyenlerin bu plajı tercih etmesinin en önemli sebepleri arasında.

Ilıca Halk Plajı giriş ücreti

2017 yılı yaz sezonu sonuna kadar özel bir firma tarafından işletilen Ilıca Plajı’nda şezlong, şemsiye, duş ve soyunma kabinleri için ücret alınıyordu. 2018 yılı sezonu başında Çeşme Belediyesi’nin kiraladığı plajda şemsiye, şezlong hizmetleri ziyaretçilere ücretsiz sağlanıyor.

Plaja giriş ve çıkışların belediye denetiminde kontrollü sağlandığı plajda belediye şirketi ÇEŞTUR tarafından işletilen büfeler uygun fiyata yiyecek ve içecek satıyor. Şezlong ve şemsiyelerin yer aldığı alanın dışında plaja gelenlerin kendi şemsiye, sandalye ve havlularını koyabileceği bölüm de bulunuyor.

Ilica-Plaji-Giris-Ucreti

Voleybol sahası, cankurtaran kuleleri ve su sporları kulübünün de yer aldığı Çeşme Ilıca Halk Plajı‘nın bir kısmı Sheraton Hotel’e ait. Otel tarafından işletilen su sporları kulübünde dalış, jet ski, rüzgar sörfü gibi su sporları alternatifleri bulunuyor.

Ilıca’nın denizi nasıl

Ilıca Plajı’nın tatil severler tarafından ilgi görmesinin en önemli sebebi denizin sığ olması. Deniz yılın büyük bölümünde dalgalı olmasına rağmen, derinliğin fazla olmaması yüzme bilmeyenler için güvenli bir deniz deneyimi sunuyor. Plajda görev yapan cankurtaranlar olası bir olumsuzluğa karşı sürekli gözlem halinde.

Ilica-Plaji-Nasil-Gidilir

Çeşme Ilıca otelleri

Çeşme’nin en popüler bölgelerinden biri olan Ilıca’da her bütçeye hitap eden konaklama seçeneği bulunuyor. Lüks ve beş yıldızlı oteller, pansiyon ve ortalama fiyatlı otellerin yanında lüks villa ve apart konaklama alternatiflerinden bütçe ve beklentiye uygun olanını seçebilirsiniz.

Sheraton Çesme Hotel Resort & Spa, Ilıca Plajı’nın kalbinde yer alıyor. 5 yıldızlı otel bölgenin en iyi konaklama tesislerinden. Ilıca Hotel Spa & Wellness ResortRadisson Blu Resort and Spa ÇesmeBoyalık Beach Hotel & Spa Ilıca çevresindeki otellerden bazıları. Çeşme Ilıca çevresinde pansiyon ve otel fiyatları yüksek sezonda gecelik iki kişi 200₺’den başlıyor, tarih ve döneme göre 3.000₺’ye kadar çıkıyor.

Ilıca Plajı nerede

Ilıca Plajı nasıl gidilir

Çeşme merkeze 12 km, Alaçatı’ya 4,5 km, İzmir’e 80 km uzaklıkta olan Ilıca Halk Plajı’na gitmek için İzmir-Çeşme Otoyolu ya da İzmir-Çeşme Karayolu’nu kullanmak gerekiyor. Özel araçla seyahat edenler için otoyol hem yolculuk süresi hem de konfor için tercih edilmeli.

İzmir-Çeşme Otoyolu’nun Alaçatı Kavşağı’ndan çıktıktan sonra Ilıca tabelasını takip ederek Sheraton Hotel’i bulmak, plaja ulaşmak için yeterli. Plaj otelin yanı başında. Toplu ulaşımla halk plajına gelmek isteyenler için birden fazla seçenek mevcut.

İzmir kent merkezinden Çeşme Seyahat otobüslerini kullanarak Ilıca Terminali’ne kadar gelinebiliyor. Ilıca Terminali ile plaj yürüme mesafesinde. Çeşme Seyahat otobüsleri İzmir Otogar ve Üçkuyular Semt Garajı’ndan kalkıyor. Otobüsün tek yön bilet ücreti 17₺.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan HAVAŞ otobüslerini kullanarak Çeşme Otogar’a geldikten sonra Ilıca-Alaçatı dolmuşlarıyla plaja ulaşım sağlanıyor. HAVAŞ otobüsü 25₺. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ESHOT otobüsleri Urla-Çeşme arasında hizmet veriyor. 760 numaralı Urla-Çeşme otobüsü Ilıca terminalinde yolcu alıp indiriyor. İzmir kent merkezinden Urla’ya gitmek için ise 725 numaralı Fahrettin Altay-Urla otobüsünü kullanmak gerekiyor.

Yüksek sezonda ve özellikle hafta sonları günübirlikçilerin Ilıca’ya akın etmesi nedeniyle plaj çevresinde park yeri bulmak neredeyse imkansız. Bu yüzden aracı plaja uzak noktada ara sokaklara ya da ücretli özel otoparklara park etmek çözüm olabilir.

Ilica-Nerede

Ilıca Plajı’na gelmişken, Ilıca’ya ismini veren Yıldızburnu‘ndaki sıcak su kaynağına uğramayı unutmayın. Buz gibi deniz suyunun içinde kaynayan sıcak su kaynağının yarattığı ilginç hissi deneyimlemek muhteşem bir duygu. Ilıca’ya 4,5 km mesafedeki Alaçatı ve Çeşme merkez de Ilıca çevresinde gidilebilecek alternatif noktalardan.

Türkiye’nin sayılı plajları arasında yer alan Ilıca Halk Plajı, keyifli bir tatil deneyimi için Çeşme’deki en güzel duraklardan.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You might also like