Türkiye‘de elektronik ürünler başta olmak üzere hayatın birçok alanında uygulanan dolaylı vergiler, tüketiciyi alternatif çözüm üretmeye yönlendiriyor. Yurt dışı seyahat imkanlarının artmasıyla beraber yabancı ülkeden cep telefonu getirmek de kolaylaştı.
Elektronik ve cep telefonunda düşük vergi dilimine sahip olan yabancı ülkeleri ziyaret edenler ülkemize göre çok daha uygun fiyata cep telefonu satın alabiliyor. Yurt dışından getirilen cep telefonunun ülkemizde kullanılabilmesi için kayıt edilmesi zorunlu. Sanılanın aksine kayıt süreci çok da zor değil. Basit adımları takip ederek kısa sürede kayıt işlemini halledebilirsiniz.

Yurt Dışı Telefon Nasıl Kaydedilir
Türkiye gümrük mevzuatı gereği yurt dışından yalnızca yolcu beraberinde telefon getirilebiliyor. Posta, kargo ya da online alışverişle cep telefonu satın almak bu telefonları bu yöntemle ülkeye sokmak kaçakçılık kapsamında değerlendiriliyor.
1. Pasaporta telefon kaydı
Pasaport telefon kaydı yapılabilmesi için ihtiyaç duyulan temel belge. Yurt dışına çıkış yapıldığını kanıtlayan pasaportun yanı sıra kimlikle çıkış yapılan Gürcistan, Moldova, Azerbaycan, Ukrayna ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) seyahatleri de telefon kaydı yapabilmek için yeterli.
E-devlet sistemi üzerinde, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yurt dışı giriş-çıkış sorgulama ekranında giriş-çıkışınızın tespit edilmesi gerekiyor.
2. Pasaport ve telefon sahibi aynı kişi olmak zorunda
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yurt dışı çıkış-giriş yapan kişi ile telefonu kullanan hat sahibinin aynı kişi olması gerekiyor. Eskiden yurt dışına giden herhangi birinin pasaportu kullanılarak kayıt yapılabiliyordu. Yeni düzenleme ile bu ortadan kaldırıldı. Yani kendi adınıza kullandığınız bir hattı yurt dışından getirdiğiniz telefonda kullanabilmeniz için yurt dışına çıkış yapan kişinin siz olmanız şart.
Ancak pasaport sahibi siz değilseniz pasaport sahibi adına çıkartılan bir telefon hattını yurt dışından getirilen cep telefonunda kayıt yaptırdıktan sonra kullanabiliyorsunuz.
3. Pasaporta telefon işletme süresi
Pasaporta telefon işletme süresi, yurt dışından Türkiye’ye giriş yapılan tarihten itibaren 120 günü kapsıyor. Ülkeye adım attığınız ve pasaportunuza giriş damgası basıldığı tarihten ileriye doğru 120 gün içerisinde telefon kaydınızı yapmanız gerekiyor. Aksi takdirde cihazınızı kaydedemiyorsunuz.
Şubat 2021’de yapılan düzenlemeyle yurt dışından getirdiğiniz cep telefonuna sim kartınızı taktığınız ilk andan itibaren 1 yıl içerisinde telefonunuzu kaydettirmeniz gerekiyor. 1 yıl içerisinde kayıt işlemi yaptırmazsanız telefonunuz kullanıma kapatılıyor.

4. Telefon kaydı ücreti
Telefon kaydı yaptırmak isteyenler 2023 yılı için devletin belirlediği 6.090,00 TL’lik harcı vergi dairelerine, internet vergi dairesi sayfasına ya da anlaşmalı banka şubelerine (Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Denizbank, ING Bank, HSBC Bank, Şekerbank, Garanti Bankası, TC Ziraat Bankası, İş Bankası) yatırabiliyor.
Harç ödemesi pasaport sahibinin TC kimlik numarasına göre yapılıyor. Ödeme yapılırken ad-soyad, TC kimlik numarası, kayıt edilmek istenen telefonun IMEI numarası beyan ediliyor.
5. E-devlet ile telefon kaydı
Temmuz 2014 tarihinden bu yana yurt dışından telefon getiren herkes e-devlet sistemi üzerinden kayıt yaptırmak zorunda. Yalnızca Türkiye’de yaşayan yabancılar GSM operatörlerinin abone merkezlerinden kayıt yaptırabiliyor.
E-devlet şifresi ile giriş yaptığınız sistemde ‘IMEI Kayıt’ menüsü üzerinden kaydınızı gerçekleştirebiliyorsunuz. Kayıt sırasında IMEI numarası, telefon numarası, pasaport numarası ve Türkiye’ye giriş tarihi gibi bilgileri doldurmak zorundasınız. IMEI numarası sorgulamak için telefonunuzun arama menüsünden *#06# tuşlayabilirsiniz.
Kayıt işlemleri pasaport sahibinin e-devlet hesabı üzerinden yapılmak zorunda. Kayıt işlemlerini yaparken adınıza kayıtlı SIM kartı kullanmak zorunda olduğunuzu unutmayın. Kendi adınıza olan SIM kart ve kendi adınıza olan pasaport bilgileri TC kimlik numarası üzerinden eşleştiriliyor. Eşleştirme yapılamazsa telefonunuzu kullanamazsınız.
6. Yurt dışından kaç telefon getirilebiliyor
Her Türk vatandaşı yurt dışından 3 yılda bir cep telefonu getirip kaydedebiliyor. 3 yılın hesaplanma süresi kayıt gününe göre değil, takvim yılı hesabına göre. Örnek vermek gerekirse 2017 yılının Ocak ayında da Aralık ayında da telefon kaydı yapsanız yıl hesaplaması için bir değişiklik olmuyor. Bir sonraki kayıt hakkınız 2020 yılı Ocak ayında başlıyor.
Pahali telefon satabilmek icin yapilan bu uygulama ne kadar ayip!
Sadece bayiler para kazansin diye kısıtlama üstüne kısıtlama..
Aman ucuza telefon alamasın insanlar diye bu yapılanları kınıyorum.
Merhaba bugra bey biz yurtdısına batuma giriş cıkış yaptık cıhazın vergi dairesine ücreti ödedm fiziki sim ve esim olarak iki imei kaydettik fakat teleofnlar açılmadı sonrasında kontrol ettiğimizde e devlette telefon modeli ile uyumlu eşleşmiş olarak görünmekte yanlız bız 15 haneli imei girdik orada meid numarası görünmekte oda 14 haneli açıkcası şüoheye düştük yanlış mı yaptık diye
IMEI 1 ve IMEI 2 numarasını girmeniz gerekiyor. Vergi dairesine gitmeden online da yapabilirsiniz.
Telefonunuzun IMEI numaraları ve kayıt işlemindeki detayları karşılaştırın lütfen.
Merhaba,
Yorumlar da göremedim. yurt dışından aldığımız telefonu 3 takvim yılı sonra satmak istediğimiz de yine pasaport işlemleri gerekiyor mu yoksa artık telefon pasaportsuz kullanıma açık oluyor mu ?
3 takvim yılı sonrasında sorunsuz bir şekilde satabilirsiniz.
Merhabalar
yorumlar da göremedim.
yurt dışından telefonu aldıktan sonra 3 takvim yılı geçti ve satmak istiyorum. tekrar pasaport üzerinden mi satış oluyor yoksa herhangi bir telefoncuya götürüp verebiliyor muyuz
Buğra bey merhaba. Yurt dışından telefon getirttim babama. Gelince hattımı taktım açtım. Bir hafta sonra sa hattı babamın üzerine devrettim. Harcını da 15 kasım 2022 tarihi itibariyle yatırdım. E devletten pasaporta telefon işlemeye gelince süreç kayıt işleminde pasaport numarası 7 haneli olmalıdır yazıyor. Babamın pasaportu eski tip 9 haneli bordo pasaport. Kayıt yapamıyorum. Ne yapabilirim ? Yeni pasaportu da gelecek ancak 2023 yılında. yatırdığım harç yanacak mı ?
Babanız yurt dışına çıkmadı mı? O kısmını anlayamadım?
Merhaba,
Ablam aracılığıyla yurt dışından telefon alacagim. fakat o hala yurtdisindayken telefonu kaydetmek istiyorum malum kayıt ücretleri ocak itibariyle yükseliyor
Ben yurt dışından tr ye 1 Eylül de giriş yaptım. Kendi pasaport ve hattim üzerine kaydedebilir miyim? birde ablam yurt dışından gelirken kendi telefonu(tr den almıştı. yani kayit sıkıntısı yok) ve bana yeni aldigi telefonu, o ordayken kendi pasaportuma kaydetmiş olduğum halde tr ye getirirse gümrükte problem olurmu? herhangi bi vergi cezasi gibi bi durum yani. iki telefon olmasi sıkıntı gibi deniliyor da.
Telefon Türkiye’de açılmadan kayıt yapamazsınız.
Merhaba temmuzda bi telefon geldi kıbrıstan şimdi kapandı ama kıbrıs a giriş çıkış yapsam bi gece konaklamadan kaydedebilir miyiö sistemde
Evet kaydedebilirsiniz. Detaylı bilgi için BTK’nın web sitesine göz atmanızı öneririm.
merhaba,
”Yurda giriş kontrolü başarısız. En yakın İl/İlçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Büro Amirliğine başvurup bilgilerinizden emin olunuz ve bu bilgiler ile e-devlet kapısından yeniden başvuru yapınız.
Böyle bir hata alıyorum. tarihleri doğru girdiğimden eminim. Çözümü nedir?
Emniyet müdürlüğüne şahsen başvurup kontrol yaptırmanız gerekiyor.
iyi günler kzım kıbrısta yaşıyor. kıbrıs ve türk hattı var. Pasaport ile giriş çıkış yapıyor. Öğrenci kendisi. Yeşil pasaport sahibi. ‘ IMEI numarası var. Kıbrısta iken kayıt yaptıracak . Ülkeye giriş tarihi bölümüne KKTC mi Türkiye mi yazılacak. numara olarak kıbrıs numarasını yazacak önce , Türkiye ye geldiğinde e sim kart alıp direkt kullanabilir dimi bir sıkıntı olmaz
Ülkeye giriş kısmına Türkiye’ye giriş tarihi (en son giriş) yazılacak. Telefon numarası olarak aktif olarak hangisi kullanılıyorsa onu yazsın. Sorun yaşamaz.
Merhaba yurt disindan haziran sonu geldim aralikta arkadas telefon getircek bu durumda kayit yaptirma sansim varmi geriye donuk falan oluyormu acaba ?
Maalesef yok.
merhaba, halama bugün Gürcistan’dan telefon getirttirdim hatta hattımı da onun üzerine yapmıştım ama şimdi vazgeçtik farklı bir telefon alacağız. telefonu hiç açmadım. kayıt da yaptırmadım. Yurtdisina yakin tarihte gidip gelmiş birine satsam o işletse edevletine, bizim hakkimizdan gider mi yine de
Herhangi bir kayıt hakkını kullanmadıysanız başkasına satabilirsiniz. Son 120 gün içinde yurt dışına giriş-çıkış yapmış olması lazım.
Merhaba,
Şu anda kayıtlı sim kartım ablamın üzerine , devir alacağım ama devri sonrası beklemem gereken bir süre var mıdır?
E-Devletten sim kartınızın üzerine geçip geçmediğini görebiliyorsunuz. Oradan kontrol edin, işleminizi öyle yapın.
Merhaba Iyi Günler.
Babam arkadaşıma Almanyadan Telefon getirecek. Arkadaşım şu ana kadar yurt dışına cıkmadı. Telefon kendisine ulaştıktan sonra, yurt dışına girip cıksa o telefonu kaydedebilir mi? Oluyorsa da ne kadar Telefon türkiyeye girdikten sonra ne kadar zamanı var?
Teşekkürler iyi Akşamlar.
Merhaba, evet yapabilir.
Telefona Türkiye’de SIM kart taktıktan itibaren 120 gün içinde kayıt işlemi yapılması gerekiyor.
Edirne sınır kapısından giriş çıkış yapsak. Pasaport veya kimlikle herhangi bir ülkeye gitmeden açtırma işlemini yapabilir miyiz ?
Edirne sınır kapısından çıkış yaptığınızda zaten giriş-çıkış yapmış oluyorsunuz. Bu şekilde de işleyebilirsiniz. Pasaport dışında bir belgeyle Edirne’den çıkamazsınız. Kimlikle gidebileceğiniz ülkeler Kıbrıs, Gürcistan, Moldova, Azerbaycan…
Edirne’de sınır kapısından pasaport veya kimlikle bir ülkeye gitmeden anlık giriş çıkış yaptırsak olur mu ?
Merhaba,
Yunan adalarına günübirlik gidip gelsek kayıtta sorun yaşar mıyız?
teşekkür ederim
Yaşamazsınız.
Peki Edirne’de sınır kapısından pasaport veya kimlik ile anlık giriş çıkış yapsak kayıt mümkün olur mu ?
Merhaba. yurtdışından telefon getirdim. kendi pasaportuma kayıt yapacağım ama gsm hattı benim değil babamın üstüne kayıtlı. gsm hattını kendi adıma almam gerekiyor mu yoksa direkt imei kaydımı yapabilir miyim?
Kendi üzerinize olması gerekiyor hattın da.
Teşekkürler.
Merhaba biraz karışık bir soru olacak öncelikle bunun için kusura bakmayın:)
Kendime yurt dışından telefon getirttim normalde 9 ay öncesinden yurda giriş kaydım var ve pasaportuma kayıtlı bir telefon yok. Ancak pasaportumu evlenmeden önce çıkarmıştım ve hâlâ süresi devam ediyor. Fakat soyadı değişikliğinden dolayı vergi dairesine harç ödemeye çalıştığım zaman kabul etmiyor şu anda kızlık soyadımı da kullanmama rağmen tc kimlik ve soyad bilgisi uyuşmamaktadır diyor. Sormak istediğim şu pasaportumu yenilemek telefon kaydedebilmem için yeterli olur mu yoksa yeniledikten sonra tekrar yurt dışına çıkıp gelmem mi gerekir pasaport değiştiği için. Yani pasaportumu değiştirmeme rağmen 9 ay önceki yurda girişimle kayıt yaptırabilir miyim?
9 ay önceki bilgilerinizle kaydetmeniz mümkün değil maalesef. Son 4 ay kuralı var. Kıbrıs, Gürcistan ya da Nahçıvan gibi kimlikle seyahat edilen yerlere giriş çıkış yaparak sorunu çözebilirsiniz.
Merhaba, detaylı açıklama için teşekkür ederim. Çok detaylı bir anlatım olmuş. Sormak istediğim bir soru var. Yakın zamanda italya’dan telefon almayı planlıyorum. Ancak ben çift vatandaşım ve Bulgaristan pasaportum var. Üzerine kayıt ettirilecek pasaportun ille Türk pasaportu olmak zorunda mı? Bulgaristan pasaportuma kaydettirebilir miyim?
Yabancı vatandaş olarak Bulgaristan pasaportunuza da telefon kaydedebilirsiniz.
Yabancı vatandaş olarak kaydedebilirsiniz derken demek istediğiniz Bulgaristan kimliğim ile mi yapmalıyım bu işlemi? Aynı zamanda Türk vatandaşıyım Türk kimliğim ile kayıt yapamaz mıyım? Kayıt yapabileceğim Bulgar pasaportum var sadece.
iyi günler.yurtdışından iphone telefon hediye geldi.pasaportum yok.TC kimliğimle kıbrısa gidip 1 gün kalıp gelsem kayıt yaptırabilirmiyim.bir diğer sorumsa internetten kayıt ücreti yatırmayıp bankadan yatırıp dekontla yinede kayıt yaptırılıyormu edevletten.yani operatörlere gitmeye gerek var mı bankadan yatırıldı diye.ve son sorum , şu an yurtdışından gelen telefonu kayıt yaptırmadan ne kadar süre kullanabiliyorum.teşekkürler.
4 ay kullanabilirsin kayıt yaptırmadan. Kıbrıs’a gidip gelirseniz kayıt yaptırabilirsiniz. Operatöre gitmeden tüm işlemleri online olarak yapabiliyorsunuz.
Merhabalar, Amerika dan kuzenim aracılığı ile telefon getirdim.kendi hattımı takıp 1 aydır kullanıyorum.yaklaşık 1 senedir yurt dışına çıkmadım ve dolayısı ile kayıt yaptıramıyorum.babam düzenli olarak yurtdışına gidiyor kullandığım hattı babamın üzerine yapıp onun pasaportuna kaydettirmek problem yaratır mı teşekkürler
Problem yaşamazsınız.
Merhaba annem yazın bana yurtdışından telefon getiricek ama pasaporta 2 yıl önce cihaz kaydı yapılmıştı olmuyor sanırım ona demi
10 yaşında kardeşim var onun pasaportuyla telefon açtırabiliyormuyuz
Açamazsınız maalesef.
Merhabalar, pasaport kaydını yaptırdım. 3 takvim yılı sonunda telefon tüm hatlarla çalışır hale geliyor mu? Bunun için tekrar bir ücret ödemek gerekiyor mu?
teşekkürler.
3 yıl sonra dilediğiniz hatla kullanabilirsiniz. Herhangi bir ücret ödemeyeceksiniz.
iyi günler, o kişi telefonun kaydı tamamlandıktan sonra sim kartı üzerime devir etse sıkıntı yaşanır mı peki
3 yıl geçmeden devredemez. Telefon cihazı 3 yıl sonra başkasına devredilebilir.
Yurt disindan biri vasitasiyla telefon geldi baskasinin pasaportunu ayarladim simdi harci yatirdiktan sonra ne gibi islem yapmam lazim maliyeye gidip ucret odeyip pasaport sahibinin kendisinin olmasimi lazim biz e devlet yolu uzerinden yapamiyormuyuz
Telefona takılacak sim kart ile pasaport sahibinin aynı kişi olması gerekiyor. pasaport sahibi e-devlet üzerinden kayıt işlemini yapabilir.
Merhabalar,
Eşim çalışma izni olan bir yabancı ve gelirken hem kendine hem de bana yeni telefon getirmiş. Onunkini sıkıntısız kaydettirdik fakat bana getirdiği ile ilgili sorun yaşayacağız sanırım.Zira kişi 3 senede sadece 1 telefon kayıt hakkına sahip ve başkasının pasaportuna işletme gibi bir şey de yok artık. Doğru mudur? Eşimin durumundaki yabancılara dair yasa ne diyor araştırdım ama bulamadım. Bilginiz var mı? Teşekkür ederim.
Evet maalesef. Günübirlik yurt dışına giriş çıkış yaparak kendi pasaportunza işletebilirsiniz. Başka şansınız yok.
Teşekkür ederim.
Merhaba
Ben yabanciyim ve 4 senedir Turkiyede çalışıyorum (Çalışma iznim var). yurt dışından getirdiğim telefon hep kapanıp kendi kendine açılıyor. yurt dışından yeni telefon almaya karar verdim anca aldıktan sonra turkiyeye giriş yaptıktan sonra ne yapmam gerekiyor ?
Turk passaportum olmadığı için E-devlet uzerinden yapılmıyor diye biliyorum. bu konu ile ilgili yardımcı olursanız sevinirim.
Merhaba,
YKN (Yabancı Kimlik Numarası) bulunan ve e-Devlet sisteminden kayıt işlemi yapmasına izin verilen 18 yaş üstü bireyler, PTT’den alacakları e-Devlet şifresi ile e-Devlet sistemi üzerinden ( https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet ) kayıt yapabilmektedir.
Çalışma izniniz varsa geçici kimlik numaranız vardır diye tahmin ediyorum.
MErhaba
Bu ay amerıkaya gideceğim 2 tane telefon getirmek istiyorum bir tanesini kendi adıma kaydettırecegım ama diğeri için ne yapabilirim onuda kendi adıma kaydettırebiliyormuyum gümrükte takılırmı acaba
Kendi adınıza tek telefon kaydedebilirsiniz. Diğer telefonu yurt dışı giriş çıkış yapan birine kaydettirebilirsiniz. Ancak o kişinin SIM kartının takılı olması şart.
Bilgilendirmeniz için tşk ederim
[…] 4. Pasaporta Telefon İşletme Nasıl Yapılır – Keşfetsek.com […]
Selamlar,
Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim. Eğer bilginiz varsa aklıma takılan bir soru vardı; telefonu yurtdışından getirdik ve pasaportumuza kayıt ettirdik. Ama bir süre sonra değiştirme, yenisini alma ihtiyacı duyduk. Bu sefer nasıl satabiliriz, telefonu alan kişi ne yapması gerekir?
3 yıl boyunca sizden başkası kullanamıyor maalesef.
İlginize teşekkür ederim. Hayırlı günler.
Merhaba, 31 maıs 2021de yurtdışından geldim. Hala kayıt yaptırabilir miyim?
3 ay içerisinde yaptırmanız gerekiyor. Uyarı yazısı mesaj olarak size gönderiliyor.
Merhabalar Buğra Bey, açıklayıcı cevaplarınız için çok teşekkürler. Ben de birkaç şey sormak istiyorum. Kuzenim yurtdışından bana telefon getirecek Eylül ayında.
1- Bu telefonu hiçbir kayıt işlemi yaptırmadan kendi hattım ile bir sene boyunca kullanabilir miyim?
2- Bu telefonu bir sene içerisinde direk kendi hattımla kullanmaya başlamış olsam bile bir sene içinde kendim yurtdışına çıktığımda kendi pasaportuma kaydettirebilir miyim?
3- Telefonu geldiği gibi yurtdışına çıkmış bir arkadaşımın üzerine kaydettirsem ve hat da onun üzerine olsa bu telefonu kullanırken hattın onun üzerine olmasından kaynaklı bir problem yaşar mıyım?
4- Telefon kapalı kutu olarak Türkiye’ye gelse ve ben bu telefonu hiçbir şekilde açmasam 1 yıllık kaydettirme süresi işlemeye başlar mı?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler 🙂
3 ay sonunda uyarı gelir ve hat kapatılır. Telefonu açtığınız andan itibaren 3 ay içerisinde yurt dışı giriş çıkış yaparsanız kullanabilirsiniz. Hat sahibi ile pasaport sahibi aynı olduğu sürece sorun yok. Telefonu açmadığınız sürece süre başlamaz.
İyi günler yurtdışından başkasının pasaportuna kaydedilmiş bir telefon getirtip o kişinin adına açılmış bir hat ile kullanırsam sorun olmuyor peki daha sonra ben o hattı üzerime alırsam sorun olur mu?
3 yıl boyunca o kişinin üzerinde olması gerekiyor.
Merhaba Buğra Bey, öncelikle elinize sağlık bu kadar açıklayıcı bir yazıya rastlamamıştım. Benim iki sorum olacak; 1. Annem yurtdışından telefon getirdi geçen hafta, ben kendime ait sim kartım ile bir süre kullansam örneğin 1 ay sonra kendi sim kartımı anneme devredip, edevletten annemin pasaportu ile kayıt işlemini yapsam olur mu ? Daha önce bana ait aynı hatla kullanmamda bir sakınca var mı? 2. Yine ben kayıtsız olarak kendime ait sim kartımla bir ay kullansam, daha sonra kıbrısa ya da kos’a günübirlik giderek kendi pasaportuma kaydetsem olur mu? Yani önce tel türkiyede kullanılıp sonra yurtdısına cıkıldığında, bu son yurtdısı girişine istinaden kendi pasaportuma kayıt yapabilir miyim ? Teşekkürler
İkinci sorunuzun yanıtı daha mantıklı. Gelen telefonu kapanma sürecine yakın zamanda yurt dışına çıkış-giriş yaparak kaydettirin.
bilgiler için teşekkür ederiz. gayet açıklayıcı olmuş. birde malumatınız varsa Kıbrısa gidip gelmek yetiyor mu kayıt için .sonuçta kimlikle girilip çıkılıyor.ve şöyle söyleyenler var kıbrısa girip çıkmayı pasaporta işlediğin zaman başka bir ülkeye gittiğinde sorun çıkıyormuş kıbrıs resmi olarak tanınmadığı için.
Kimlikle giriş çıkış yapmanız yeterli. Pasaport kullanmayın.
Sadece kimlikle gürcistana gidip gelsem kendi adıma yaptırabilirmiyim ?
Evet yaptırabilirsiniz.
Yurt dışından telefon alacağım ancak kullandığım hat şirket üzerine. Yurda girdikten sonra şirket hattıyla bir süre kullanıp daha sonra adıma kontörlü bir hat alsam ve kayıt işlemini bu sim kart takılı ilken yapsam sıkıntı olur mu? Şirket hattını kayıt sonrasında kulllanmaya devam etmem lazım.
Şirket hattını kendi üzerinize devredebilirsiniz. Başka sim kartla kullandığınızda kapatılma uyarısı yeniden gelir.
Merhaba. Ben Mayıs ayının başında yurt dışından getirdiğim telefonu kullanmaya başladım ama 31 Mayıs’ta telefonunuz 90 gün içerisinde kapatılacak diye sms aldım. Pandemi dolayısıyla kayıt yaptırma süresi 1 yıla uzatıldı diye biliyordum ben de ama bu sms öyle demiyor maalesef. Telefon her halükarda 90 gün içinde kullanıma kapatılacak ama 1 yıl süre içinde kayıt yaptırılabilecek olabilir mi?
E-devlet üzerinden pandemi nedeniyle uzatma yapabiliyorsunuz.
Merhaba. Erkek arkadaşım yabancı ve bana telefon hediye almak istiyor ama en son Ocak 2020 tarihinde Suudi Arabistan’a giriş çıkış yaptım. Çevremde yakın tarihte yurtdışına gitmiş birileri yok . Telefonu getirdiğinde onunla beraber faturasıyla işlem yaptırabilme şansım oluyor mu o yabancı ve burada yaşamıyor ?
eğer mümkün değilse başka nasıl bir yol izlemeliyim ?
Kullanacağınız SIM kart size aitse sizin pasaport bilgilerinizle kayıt işlemi yapılması gerekiyor.
yurtdışı telefon alsam kıbrısa gitmeden e-devletten kıbrıs diye kaydettirebilirmiyim sadece kimlik bilgileri isteniyor deneyen veya yapan var mı ?
Evet geçerli.
Nasil yani kendini gitmis gibi mi göstermekten mi bahsediyorsunuz?
Merhaba buğra bey bir soru daha sormak istiyorum. Telefonun pasaporta işleme süresi 1 yıl oldu ya o bir yıl içinde pasaporta işletmeden herhangi bir sim kart ile kullansak daha sonra pasaport sahibinin sim kartı ile kullansak olur mu?
Merhaba Buğra bey ben çift vatandaşım ve sadece Hollanda pasaportum ve T.C. nüfüs cüzdanım da var tabiki. Türkiye ye izine geldiğimde kendime hat alıp telefonu Hollanda pasaportuma kayıt ettirebilirmiyim?
Selamlar
TC kimlik numaranız ve yabancı pasaport bilginizle kayıt yapabilirsiniz.
Buğra bey merhaba, telefonun geldiği ülke ile kayıt yapılacak pasaport ile gidilen ülke farklı olursa sorun olur mu?
Hayır sorun olmaz. SIM kart ile pasaport sahibinin uyuşması gerekiyor.
merhaba abim mayıs da telefon getirecek ama kendi telefonunu işleteceği için benim ki başka pasaporta işletmesi gerekiyor, babam geçen yıl mart ayın da fransadan geldi acaba telefonu işletebilir miyiz onunla ?
Kimin telefonuna pasaportuna işletirseniz o kişiye ait sim kartı kullanmanız gerekiyor.
Merhaba
Benimde bir sorum olacaktı. Ay sonunda bir telefon gelecek yurtdışından. Ama 3-4 ay sonra bende yurtdışına iş seyahatine gideceğim. Kaydettirmesem geldiğimde kaydettirsem sıkıntı olur mu? 120 gün geçmemiş olacak gibi duruyor. Cevaplarsanız çok sevinirim
Hiçbir sorun olmaz. Yeni düzenleme ile telefonu bir yıl içerisinde dilediğiniz zaman kaydedebilirsiniz.
Merhaba, amcam yurtdışından iphone getirdi. Telefonu halamın pasaportuna kaydedip, amcamın üzerine hat cıkarırsam telefonu kullanabilir miyim? Amcam daha sonra yurt dışına çıkacak, orada yaşıyor, ben telefonu onun hattıyla türkiyede kullanmaya devam edebilir miyim?
Kimin pasaportuna kaydederseniz onun adına bir SIM kart almanız gerekiyor. Amcanızın pasaportuysa amcanıza hat çıkartacaksınız.
[…] 4. Pasaporta Telefon İşletme Nasıl Yapılır – Keşfetsek.com […]
Kardeşim 13 ağustos 2020 de abd den yurda döndü. 120 gün dolmadan (13 aralıkta doluyorken) 5 aralıkta halk bankasına 1800 küsur tl harcı yatırıyor ve işlem bitti sanmış. E devletten imei kaydı yapmamış. Ve telwfon kapandı. Bugün 5 ocak 2021 de öğrendi edevletten yapmaya çalışınca pasaportun son 120 gün içinde giriş yapmadığı uyarısı çıkıyormuş. Şimdi ne yapmak lazım? İletişim bakanlığına yazılsa geçen aralık 5 de yatırılan dekontu kabul ederler mi?
2. Kapanmış telefon aynı dekontla (1 ay geçmiş ama dekont tarihi 2020 ve kayıt yaptırsak 2021 yeninbir sene olunca) açılır mı? Mesela bulgaristana giriş çıkış yapsa aynı gün içinde… Teşekkür ederim
Bankaya yatırdığınız parayı vergi dariesine başvurarak iade alacaksınız. Yeni bir giriş çıkış yaparak yeniden kayıt yaptıracaksınız.
Bankaya yatırdığınız tarihten önce giriş-çıkış varsa o tarihlere uygun kayıt da yapılabilir ancak 120 gün geçmemiş olması şart.
[…] 10. Pasaporta Telefon İşletme Nasıl Yapılır – Keşfetsek.com […]
Selam, Kıbrıs’a giriş çıkış yapsam, telefon kayıt hakkı kazanırmıyım?
Evet kazanırsınız.
Buğra bey yurtdışından telefon getirttim telefonu kullanmaya başlayacağım fakat 120 gün için yurtdışına çıkış yapan birini bulamazsam ve telefon kapanırsa daha sonra çıkış yapıp açtırabilir miyim
Açtırabilirsiniz.
Merhaba, Kıbrıs’a kimlik ile giriş çıkış yapsam, telefon kayıt hakkı kazanabiliryim? E devlette yurt dışı giriş çıkış olarak görünürmü?
Evet, kayıt hakkı kazanırsınız.
Benimde elimde yurtdışından gelme bir telefon var pasaporta işletmek istiyoruz, pasaport sahibinin üzerine yeni hat alıp o anda, peşinden hemen işletsek oluyormu? Pasaport sahibinin 2 hattı olmuş olur çocuğum kullanacak filan dese olmazmı
Pasaport sahibi ile sim kart sahibinin aynı kişi olması gerekiyor. Kaç tane telefonu olduğu önemli değil.
merhaba
ben telefonumu geçen sene haziranda amerikadan almıştım
120 gün kullandıktan sonra maddi çıkmaza girdiğimden kaydedememiştim
şimdi durumum var ve aynı cihazı başka ülkeye giriş çıkış yaptıktan sonra kaydedebilir miyim
Evet yapabilirsiniz.
Peki şunu öğrenebilir miyim yurtdışından gelen telefonu şimdi kullanmaya başlasak fakat 1 ay sonra giriş çıkış yapsak o işlem üzerine kaydettirmede sorun çıkar mı
Sorun çıkmaz, yapabilrsiniz.
Selam ..yurt dışından tlf getirdim…pandemiden dolayı kayıt yaptıramadım..pasaportum konsoloslukta kaldı ..alamadım..kapalıydı..6 ay sonra gönderdiler..kayıt zamanı geçti..kızım pasaportuna kayıt yaptırmak istedi.Para yattı..cihazda kullanılacak tlf hattı ..benim üzerime old için kabul etmediler..paramızı alabilir miyiz?..ben yeniden yurtdışına çıkıp girsem aynı cihazı yazdırabilir miyim?teşekkürler
Vergi dairesine dilekçe ile başvurup ödemeyi alabilirsiniz. Yeniden yurt dışına gittikten sonra aynı cihazı kaydedebilirsiniz.
Telefonu 4 ay geçtikten sonra açtırmasak normal sim kartsız da kullanabilirmiyiz
Telefon kullanıma kapatılıyor ve bloke ediliyor. Kullanamazsınız maalesef.
Merhaba, benim hattın şirket hattı. Başkasının üstüne kayıt yaptırıp şirket hatıını kullanabilir miyim? Ya da şirket ortaklarından biri mi olmak zorunda kayıdı yapan kişi. Aklıma bir şey daha geliyor. Telefona önce kayıdı yapan kişinin hattını takıp sonra kendi hattımızı kullansak? Teşekkürler…
Şirket hattıysa telefonu şirkete demirbaş olarak kaydetmeniz gerekiyor. Telefona başkasının hattını taktığınızda kullanamazsınız.
Günübirlik Midilli’ye giriş çıkış yapsam telefon kayıt ettirebilir miyim?
Evet, yapabilirsiniz.
Benim bir sorum olacak 4 ay önce iZinde telefonu mu kullandım kayıt ettirmedim bana msj geldi 120 gün içinde kapatılacak diye tekrar yurt dışına döndüm bir daha ki izine gideceğim zaman tekrar sıfırlanacak mi süre yoksa cihazım kapatılmış mi olacak
İlk mesaj tarihi geçerli.
TELEFONDA ÇİFT KART BULUNMAKTA İKİ AYRI BİLDİRİMMİ YAPMALIYIZ
Çift sim kartlı telefonlarda da tek İMEİ numarası oluyor diye biliyorum. Ayrı ayrı bildirim yapmanıza gerek yok.
Merhaba,
Yurtdışından telefon getirdim ve kendi hattıma kaydettirdim. Farklı birinin hattını takmam gerekirse sorun yaşarmıyım? Kısa sürelide olsa kullanılabilirmi?
Teşekkürler
Kısa süreli kullanabilirsiniz ancak belli bir süre sonra telefonunuz kapanır.
MERHABA BİR TELEFON GETİRDİK PASAPORTA İŞLENDİ HARÇ ÖDEMESİ YAPILDI ANCAK 3 YIL ŞARTI DOLAYISI İLE BAŞKA TELEFON İŞLENDİGİ İÇİN TELEFON AÇTIRILAMADI HARÇ İADESİ TALEBİNDE BULUNDUK 2 AY İÇERİSİNDE ÖDENECEGİ BİLDİRİLDİ ŞİMDİ İZLENECEK YOL NASIL OLABİLİR TELEFONU BAŞKASININ ADINA AYNI ŞEKİLDE KAYDETTİREBİLİRMİYİZ
TEŞEKKÜRLER
Telefonda kullanılacak sim kart kimin adına kayıtlıysa onun pasaport bilgileriyle kayıt yaptırabilirsiniz.
Pasaport bana ait değil ama kayıt yaptırıp kendi hattımı takıp kullanabiliyor muyuz birde kayıt bir kere yapılması yeterli oluyor mu tekrar kayıt olmuyor degilmi
Pasaport sahibi ile hat sahibinin aynı kişi olması gerekiyor. Tek kayıt yeterli.
merhabalar yurt dışındı telefon getirdim. en son yurda giriş tarihim 9 ekim 2019 harcı yatırdım fakat 2020 de giriş çıkış yapmalısınız diyor.süre olarak en son girdiğim tarih uyuyor fakat telefon işletemiyorum. bu konuda bir bilginiz var mı.
Telefonu işleteceğiniz tarihte harç yatırmanız gerekiyor. 2020 yılının güncel harcını yatırarak kayıt yapabilirsiniz.
Merhaba, bu ay içinde yurt dışından gelirken kendim kullanmak telefon getireceğim yanımda. harcını vs yatırım kullanmak istiyorum, ama kullandığım telefon hattı benim adıma değil, çalıştığım şirket adına. bir sıkıntı yaşar mıyım sizce?
Kendi adınıza olan hatta kayıt edebilirsiniz. Başka isimli ya da şirket adına olan hatlar için kayıt şansınız yok.
Merhaba, daha önce yurtdışından getirdiğim telefonumu 15/11/2018 tarihinde kaydını yaptırdım. Yeni telefon kaydını 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren yapabilirim. Şu anda da yeniden bir telefon getirdim. Tahminen 20 Ocak 2020 tarihine kadar kayıt için vakit var. En son yurda giriş tarihim de 3 Kasım 2019. Yani tarihler tutuyor. Sorum şu: 1 Ocaktan itibaren gelecek yeni zamlara takılmamak adına Aralık içerisinde 1500 Tl kayıt harcını yatırıp sonrasında 1-2 ocak gibi e-devlet üzerinden kaydımı yapabilir miyim? E-Devlette sorgulama yaptığımda “Kayıt işlemi yapabilmeniz için 1 Ocak 2020 tarihinden sonra yurda girişinizin olması gerekir.” Bu uyarı da kafamı karıştırdı açıkçası. Telefon kayıt edebilmek için 1 ocaktan itibaren mi girmiş olmam gerekiyor? Kasımda yaptığım giriş yeterli değil mi? 120 gün içerisinde giriş yapmış yeterli olması gerekmiyor mu?
Takvim yılı esas alınıyor. 2020’de yeni zamlı tarifeden yatırıp kayıt işlemi yapmalısınız.
Merhaba, Kıbrısa pasaportlamı giriş yapılması gerekiyor. Kimlikle girsek telefonu kaydedebilir miyiz? Pasaportta Kıbrıs giriş çıkışı gözükmezse bir sıkıntı yaşanır mı acaba?
Pasaportsuz kimlikle giriş yaptıktan sonra da telefon işleyebilirsiniz. Pasaport şart değil.
kıbrıstan kuzenim çinden telefonum geldi. abimin üzerine olan kullandığım hattı kuzenime devretsem telefonu kuzenim üzerinden kaydetsem sonra hattı kendi üzerime alıp telefonu kullanabilirmiyim.
Hat sahibi ile pasaport sahibinin aynı kişiler olması gerekiyor. Devir yaptıktan sonra telefon kullanıma kapatılır.
merhaba. telefonu çocuğun üzerine kaydettirirsek son düzenlemeye göre içindeki hattın da çocuk üzerine olması mı gerekir. teşekkürler
18 yaş altı çocuklara telefon hattı satılamıyor diye biliyorum. Düzenlemeye göre pasaport kaydı yapılan kişi ile hat sahibinin aynı kişi olması gerekiyor. Telefon bayilerinden 18 yaş altı çocuklara hat satılıp satılamadığı ile ilgili bilgi almanızı öneririm.
çok teşekkür ederim
Merhaba, şuan yaşım 17 ve yurtdışından gelen cihaz benim pasaportumla giriş yapıldı ve vergi dairesinden harcını yatırdım. Fakat hattım annemin adına dolayısıyla da hat çalışmıyor. 18 yaşından küçük olduğum içinde hattı devir alamıyorum ya da yeni hat alamıyorum. Bu problemle ilgili ne yapmam lazım?
Kendi adınıza hat olmadığından maalesef kullanamazsınız. Vergi dairesine dilekçe vererek ödediğiniz ücreti geri isteyin. Anneniz KKTC ya da yakındaki vizesiz ülkelerden birine gidip gelsin o şekilde onun pasaportuna kaydedebilirsiniz.
Arkadaşımın amerikadan getirdiği telefonu gürcistana gidip gelip kaydettirebilirmiyim
Evet kaydettirebilirsiniz.
merhabalar. Öncelikle benim sorum şu şekilde; pasaportuma daha önce telefon kaydı yapılmadı. telefonu kayıt ettirmek için 120 gün olan sürem ülkeye her giriş çıkışta son giriş tarihine göre uzar mı? örneğin en son ağustos ayında ülkeye girişim mevcut. Ağustos ayına göre kayıt sürem kasım ayına kadar. fakat ekim ayı sonunda tekrardan giriş çıkış yaptıktan sonra telefonu kaydettirme sürem ocağa uzar mı?
En son giriş-çıkış yaptınız tarihi göz önünde bulundurun.
Merhabalar. Telefonumun 120 gün kullanım süresini doldurdum ama açtırmak istiyorum pasaport falan herşey tam açtırabilirmiyim acaba?
Yani kullanıma aramalara kapandı yinede açtıra bilirmiyim?
Güncel pasaportla kayıt yaptırabilirsiniz.
Merhaba; 18 yaşından küçük çocuk adına kayıt işlemleri nasıl oluyor?
Merhaba Buğra bey ben17 mayısta yurda giriş yaptım.16 eylül pazartesi günü harcımı yatırsam 120 günü kurtarıyormu.bazı aylar 31 gün olduğu için soruyorum.harcı yatırdıktan sonra tel.işletemezsem yatırdığım harcı tekrar alabiliyormuyum.birde haftasonu tel.harcını yatırabiliyormuyuz.teşekkürler
Telefon harcını internet üzerinden kredi kartı ile 7/24 yatırabilirsiniz. 120 gün hesabı gün üzerinden yapılıyor ay değil. En mantıklısı e-devlete girip yurda giriş tarihinizi yazıp sorgulama yapmanız.
Merhaba Buğra bey, birkaç sorum olacak cevaplarsanız çok mutlu olurum. Başka birinin yurtdışından Eylül’de getirdiği telefonu kullansam Aralık’da yurtdışına çıkıp döndükten sonra kendi pasaportuma kaydettirebilir miyim? 120 gün hangi tarihten itibaren sayılıyor, telefonun ülkeye girişinden itibaren mi yoksa telefonun “kayıtsız” olarak açılmasından itibaren mi yani telefonu kaydettirmeden açmasam ve 120 günden fazla beklesem daha sonra rahatlıkla açıp kendi pasaportuma kayıt yaptırabilir miyim? Bir de cihazın hangi ülkeden alındığının önemi var mı mesela Amerikadan alındı ama ben Almanya’da dönünce kayıt yaptırıcam sorun olur mu?
Telefonunun hangi ülkeden getirildiğinin önemi yok. Telefonu Türkiye’de kullanmaya başladığınız andan itibaren 120 gün işler. O sürede telefonu kullanmamak çözüm olabilir.
Merhaba; 18 yaşından küçük çocuk adına kayıt işlemleri nasıl oluyor?
Merhaba Buğra bey Ukrayna’dan bana telefon gelecek . Ben 1 ay sonra yurtdışına çıkacağım ve döndükten sonra kayıt işlemlerini yapacağım . Bu sürede telefonu açmayacağım . Fakat aklıma takılan konu telefonu Türkiye’ye başka birinin getirmesi . Yani benim Ukrayna ya gidip kendim mi alıp getirmem gerekiyor telefonu . Yoksa üstte dediğim gibi yurtdışına gidip geldikten sonra açtırabilir miyim?
Öyle bir şey şart değil. Siz bir ay sonra döndüğünüzde kendi üzerinize kaydettirebilirsiniz.
Merhaba Buğra bey benim birkaç sorum olacak bana yurt dışından 12.08.2019 tarihinde telefon getirdiler bugünden geriye dönük yani 25 nisan ile 27 mayıs tarihleri arasında yurt dışına çıkmış girmiş herhangi birinin pasaportunu bulup işletsem oluyor mu ve herhangi birinin hattıyla da kullanabiliyor muyum
o tarihler arasında pasaport bulamazsam günübirlik kıbrıs a gitsem kimliğime işletebiliyor muyum.
ve en önemsi benim hattım 20 yıllık şirket üzerine bu hat ile kullanabilir muyum.
Merhaba, yeni düzenlemeyle kayıtlı hattın sizin adınıza olması gerekiyor. Şirket hattı ile kullanamazsınız. Geriye dönük kayıt yapılabilir ancak pasaport sahibinin de siz olmanız gerekiyor. Günübirlik yurt dışı çıkışlarında da telefon kaydı yapabilirsiniz.
Merhaba Buğra bey ben 17 mayısta yurda giriş yaptım.16 eylülde işlem yapsam kurtarırmı.bazı aylar 31 gün olduğu için 120 günü geçmiş olurmuyum.telefon harcını yatırdığımda işletmezsem tekrar alabilirmiyim.teşekkürler
evet bende bu sorunun cevabını merak ediyorum.
Merhaba.arkadaşın pasaportuna kayıt yaptıracağım bir sorum olacaktı cevaplarsanız memnun olurum.Türkiye’ye en son giriş tarihi 10 haziran ama 1 mayıstada giriş yapmıştı önceki tarihi kullanabilirmiyiz yoksa en sonki giriş tarihimi olmak zorunda.
En son tarih geçerli. Telefon kayıtlarında gün hesabı değil takvim yılı hesabı kullanılıyor. 10 Haziran ile 1 Mayıs arasında 40 gün varmış gibi görünse de her iki işlem de 2019 yılında olduğundan bir sonraki kayıt hakkınız 1 Ocak 2022 tarihinde (3 takvim yılı sonra) başlar.
Daha önce pasaporta kayıt yapılmadı ilk defa yapılacak. Sormak istediğim 1mayıs giriş tarihine kayıt yaptırabilirmiyim. Yani 1 mayıstan sonra yurda bikez daha giriş çıkış oldu ama ben önceki tarihi kullanmak istiyorum yapabilirmiyiz
evet bende bu sorunun cevabını merak ediyorum.
Öncelikle takvim yılı kuralı nedeniyle her iki tarih arasında bir avantaj ya da dezavantaj yok onu bir kez daha dile getirmiş olayım. Yurda giriş-çıkış tarihini kendiniz manuel olarak giriyorsunuz. Sistem onu data olarak çekiyor. Pasaportunuzda o tarihte giriş varsa eşleşiyor. Yani kayıt edebilirsiniz, istediğiniz tarihi kullanabilirsiniz.
Peki teşekkürler
Arkadasin verdigi iki tarih arasinda cok buyuk fark var hocam. 1 Mayis tarihi ile kayit olunabiliyorsa 2 takvim yili sayiliyor ve telefon istenilen her hangi bir sim kart ile calisabiliyor.
Ha okey. Benim jeton biraz geç düştü. Sistemden manuel giriş yapılabildiğinden mantıken eski tarih ile giriş yapılabilir. E-devletten deneyerek çözebilirsiniz.
Merhaba Buğra bey
En son yurtdışından gelen cep işleme kuralları ne bilgi verebilir misiniz ?
(1 Haziran’dan itibaren pasaport , hat , imei no hepsi aynı kişinin adına olmalı dediler )
Doğrudur. Süreç yenilendi. Artık hat sahibiyle pasaport sahibinin aynı kişi olması şartı var.
Merhaba, Yurt dışından 12 Kasım 2018 tarihinde telefon getirttim, 4 ay sonra kapanması gerekiyorken kapanmadı henüz ama 4 ay bittikten sonra yasal uyarılar gelmeye başladı 90 gün içinde kapatılacaktır diye
Niye böyle bir durum oldu bir fikriniz var mı ?
Bir de şimdi kaydettirmek istiyorum ama 15 Nisan tarihinde başkasının pasaportuna kayıt dönemi bitti 15 gün sonra yürürlüğe girecek bu ayın 29 una kadar kayıt yapabilir miyim ? Ve bugün kayıt yapsam kaç güne kayıt edilmiş olur, 29 undan sonra kaydım sisteme geçerse sıkıntı olur mu ? Şimdiden teşekkür ediyorum
Merhaba, resmi gazetede yayınlandığı tarihten 15 gün sonra yürürlüğe girecek. Mayıs ayı sonuna kadar kayıt yapabilirsiniz.
merhaba gecen sene ben telefonumu kayit etirmedim 90 gun kaldim geri yurt disina dundum ayni telefonu bu yazda kulan bilrimi kayit etirmeden
Telefon aynı IMEI numarasına sahipse Türkiye’ye geldiğinizde sorun yaratabilir. Ancak yabancı vatandaşsanız sorunsuz kullanabiliyorsunuz.
Merhaba, telefonumun imei kaydını arkadaşımın pasaportuna yapacagım. e devlet uzerinden kayıt yaparken istenen telefon numarası yerine telefonda kullandığım kendi numaramamı yoksa arkadaşımın numarasını mı girmeliyim? teşekkurler.
Arkadaşınızın e-devleti üzerinden mevcut telefonda (kaydedilecek) kullanılan numarayı gireceksiniz.
Sizlere hava yolu firmaları ve uçuşlarla ilgili her konuda yardımcı olmak ve uçak bileti almadan önce firmalardan, uçak bileti fiyatlarından, firmalara ait promosyonlardan haberdar olup, yeterli bilgiye ulaşabilmeniz için özenle hazırlanmış olan ucuzauc.com adresini ziyaret ederek, kararınızı vermenizi öneriyoruz. Hava yolu şirketleri ve uçak bileti fiyatlarını araştırmak için tek tek sayfaları dolaşmanıza gerek bırakmayan siteden tek tıkla tüm İzmir Antalya uçak bileti saat, tarih ve fiyatlarının yer aldığı döküme ulaşabilirsiniz.
Uçak bileti satın almadan önce titiz davranmak da fayda var. Titizlik derken kastettiğimiz konuların başında hava yolu firmasının güvenilir bir firma olduğundan emin olmak önemlidir. Uçak biletinin tarihi de saati de önceden belirlenmiş olmalıdır. Tüm firmalar, kampanyalar ve örneğin, İzmir İstanbul uçak bileti gibi karşılaştırmalar yapıldıktan sonra bir değerlendirme yapıp, uçak bileti öyle satın alınmalıdır. Gidiş dönüş alınan bucak bileti fiyatlarının tek yöne yapılan uçuşlardan ucuz olduğunu unutmamak daha ekonomik bir bilet sahibi olmamıza yardımcı olur. Bilet satın alırken yorulmadan ve zahmet çekmeden biletvitrini.com üzerinden işlemlerinizi tereddüt etmeden yapabilirsiniz.
merhabalar ben yurtdışı telefon aldım 10 aydır kullanıyorum pasaport kaydı var harcıda yatırılmış e devlet üzerinden girişide yapılmış ilerde bir sorun çıkarır mı ?
Pasaport kaydını yaptırdıysanız sorun yaşamazsınız. IMEI numarasını internetten sorgulayın emin olamıyorsanız.
Hocam iyi günler, yurt dışından telefon getirtdim. Arkadaşım kıbrısta okuyor. Ama pasaportsuz giriş çıkış yapıyor. Bu arkadaşım benim telefonumu kayıt ettirebilirmi acaba ? Acil yanıtlarsan sevinirim . ve hangi uygulama lardan geçmesi gerek e devlette detaylı anlatırsan çok sevinirim acillllllll
Merhaba, pasaportsuz yurt dışı giriş çıkışlarda da e-devlet üzerinden kayıt yapılabiliyor. İlgili kişinin e-devlet hesabı üzerinden telefonunuzu kayıt edebilirsiniz.
Merhaba Kemal Bey, e-devlet üzerinden imei kaydı yaparken istenen cep telefonu numarası yerine kendi numaramızı mı yoksa pasaport sahibinin cep numarasını mı yazacağım. Bir de iphone xs kutusunda 2 adet imei var. Kayıt yaparken 2 sinide kaydetmeli miyim yoksa bitanesi yeterli mi?
Vermiş olduğunuz bu değerli bilgiler için öncelikle çok teşekkür ederim.
Benim durumum yukarıda yazılanlardan epeyce farklı. Eğer sizce mümkün olabilecek en kısa zamanda cevaplayabilirseniz çok sevinirim.
Ben hem Türk hem de Kanada vatandaşıyım. Ancak Türk pasaportumu temdit etmemiş olduğum için, Kanada pasaportum ile en son 1,5 ay önce ülkeye giriş yaptım. Telefonumu nasıl işletebileceğim?
Vereceğiniz bilgiler için şimdiden çok teşekkür ederim.
E-devlet sistemi üzerinde yurda-giriş çıkış menüsü var. Oraya girerek sistemde giriş-çıkışınız gözüküyor ise kayıt yaptırabiliyor olmanız lazım. Pasaportunuzun aktif olarak kullanılıyor olması şart yok sizin durumunuzda sanıyorum. Kontrol edip beni de bilgilendirirseniz burada herkes faydalanmış olur.
Merhaba arkadaşlar öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekür ederim. Bende bir sorunla karşılaşıyorum yurda giriş kontrolü başarısız diyor emniyeten giriş tarihini doğrulayan belge de aldım edevleten yine giriş yapamıyorum bayiler yapıyor dediler istanbulda 8bayi dolaştım yine bir çözüm bulamadım.Bu sorunla karşılaşanlar nasıl bir yol izlediniz yardımcı olursanız sevinirim
Fiyat nedir
Telefon kaydı ücreti bölümünde ücret yazıyor. Yazıya bakabilirsiniz.
teşekkür ediyorum
Günübirlik Bulgaristan’a giriş çıkış yapsak bu pasaporta da telefon işletebilirmiyiz?
Evet yapabilirsiniz.
Merhaba
İki ayrı pasaportum mevcut,bırınde yurtdısından getırdıgım tel kayıtlı ,diğeri içinde yurtdısından tel getırıp kayıt yaptırabılır mıyım ıkı yıl dolmadan ,yoksa her kısının sadece tek hakkı mı var ?
Pasaport sayısı önemli değil. Burada belirleyici olan şey TC kimlik numarası. Her kişinin yani TC kimlik numarasının tek hakkı var.
Tesekkurler
Merhaba
İki ayrı pasaportum var, biri yeşil diğeri bordo normal olan ve bırının uzerınde yurtdısından getırdıgım telefonun kaydını yaptırdım, diğer pasaportumla da yıne yurtdısından telefon getırıp kayıt yaptırabılır mıyım yoksa her kısının ıkı yılda sadece bir hakkı mı var ?
bu kayıt işlemin den sonra telefonun kapanma durumu yok değil mi pasaportun süresi geçse bile
Gereken sürede kayıt yaptırırsanız telefonunuzun kapanma ihtimalini ortadan kaldırırsınız.
türkiye ye mart 2018 girişli pasaport var telefonu bugün işletebilirmiyim telefon yeni geldi
Yazıda da belirtmiştim, Pasaporta telefon işletme süresi, yurt dışından Türkiye’ye giriş yapılan tarihten itibaren 120 günü (son 4 ay) kapsıyor. Net tarih belirtmemişsiniz. 1 Mart’ta Türkiye’ye girişi olan pasaport için en son 1 Temmuz’da işlem yaptırılabilir.
Kartları kayıtsız kart diye kabul etmiyor, kartlarım internet alışverişine açık, neden böyle bir hata alıyorum?
Bankanızla irtibata geçin, bazı bankalar vergi dairesi sisteminde kullanılamıyor o yüzden de olabilir.
Hocam selamlar,
Telefonumu pasaporta işletemediğim için kapandı. 22 Haziran son giriş tarihli bir pasaport var elimde fakat bununla işlem yapmak istediğimde “Yurda giriş kontrolü başarısız. En yakın İl/İlçe Emniyet Müdürlüğü Pasaport Büro Amirliğine başvurup bilgilerinizden emin olunuz ve bu bilgiler ile e-devlet kapısından yeniden başvuru yapınız.” diye mesaj çıkarıyor. Bu konu hakkında bilgin var mı?
Telefoncular da bu kayıt işlemini yapıyor mu biliyor musun? Herhangi bir operatörün iletişim noktasından ücreti karşılığında yasal olarak kayıt işlemini yapabiliyor muyuz?
Teşekkürler.
İlgili pasaportun yurda giriş-çıkış kaydında sorun olduğu için o uyarıyı alıyorsunuz. Pasaportla birlikte Emniyet’e gidip giriş-çıkış kaydının güncellenmesini isteyebilirsiniz. Telefon bayileri sizin vereceğiniz bilgilere göre bu işlemleri yapıyor. Ancak yine pasaport, e-devlet bilgileri gerekiyor. Pasaport hakkını satanlar da var sosyal medyada ama ne kadar güvenilir bilmiyorum.
Yorumun için teşekkürler. Karşılaştığım hatanın nedenini Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (0312 294 94 94) aracılığıyla öğrendim. Kimin pasaportuna işletilecekse o kişinin e-devlet hesabı üzerinden giriş yapılıp işlemlerin tamamlanması gerekiyormuş.
Sen başkasının pasaportu ile kendi e-devletinden mi yapıyordun?
Yani o bilgi hayati zaten 🙂
Arkadaşım Yunan adaları na gidicek onun pasaport una telefon kaydı yapabilir miyim
Evet yapabilirsin.
Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
Birkaç sorum olacak yanıtlarsanız çok sevinirim:
1- Yurt dışından aldığım telefonu, yurt dışından gelmiş başka birine işeletebilitmiyim?(yurt dışından gelen diğer kişinin ülkeye giriş tarihi 30 günü geçmiş ancak 120 günü geçmemiş.)
2- Yine aynı telefonu yurt dışından gelen 5 ya da 6 hafta burada kalacak başka bir tanıdığıma işletebilirmiyim?
Şimdiden çok teşekkürler..
İlk sorunuzun yanıtı evet. İkinci sorudaki durum da bu kişi TC pasaportu taşıyorsa yine evet.
Cevabınız için teşekkürler. Yurda giriş tarihinden itibaren 30 günü geçmesi durumunda kaydın geçerli olmadığı bilgisini almıştım onun için sordum tekrardan teşekkür ederim..
30 gün değil, 120 gün esas alınıyor.
Pasaport kaydı yapıyoruz.
Fiyat nedir
Merhaba, iletişime geçerseniz sevinirim. 507 163 5522
Pasaportuna işletecegimiz kişinin herhangi bir yaş sınırı var mıdır? Mesala kaydettirmek için 5 yaşındaki yegenimin pasaportunu kullanabilirmiyiz?
18 yaşından küçük her vatandaş için velisinin yanında olması ve imzası gerekiyor.
Pasaport kayıt hakkını satışa çıkaranlar da var artık. O kadar çok telefon geliyor ki yurt dışından. Selamlar,
En son telefonumu 2016 Eylül ayında kayıt ettirmiştim. Bugün kayıt ettirmeye çalıştığımda iki takvim yılı geçmiş olmasına rağmen; e-devlet’te ”Aynı pasaport numarası ile 2 yılda tek cihaz kaydettirilebilir” uyarısı aldım ve kayıt yapmadı. Bunun sebebi pasaportumda ülkeye en son giriş tarihimin aralık 2017 olması mıdır acaba ?
Anlamaya çalıştığım, kayıt ettirdiğim yılı değil, pasaportta ülkeye giriş yaptığım yılı baz alıyor. Doğru mudur ?
Umarım açıklayabildim.
Doğrudur. Pasaportunuzun 2018 girişli olması lazım.
Merhaba şu an kullandığım telefon yurt dışından geldi başka birinin pasaportu üstüne kayıt yaptıracağım tam olarak bilmediğim için soruyorum harç yatırırken onun pasaportu ve yine e devletten kayıt yaptıracağım zaman onun devletiyle onun pasaportu ve TC’sini mi kullanacağım?
Evet, pasaport kimin adınaysa onun e-devlet bilgileri üzerinden yapılacak. Yani ondan rica etmeniz gerekiyor 🙂
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
yasal pasaport kayıt ihtiyacamı karşılıcak bir site buldum ben arkadaşlar. Güvenilir tavsiye ederim eger pasaport kayıt ihtiyacınız var ise değerlendirebilirsiniz.
Hangi site kardeşim o bana acil lazım ?
yasalkayıt.net hocam
yasalkayit.net
Bı sorum olacaktı yurt dışı kayıtsız cihaz satın alacağım bunu kaydettirmek istiyorum cihaz satan bir şahıs bı miktar para karşılığında resmi pasaport kaydı yapabilegini söylüyor benim e devletim üzerine benim kendi pasaportum yok başka bı pasaport ile benim e devletime benim üzerime kayıt yapabileceğini söylüyor bu mümkün mü acaba mümkünse bana bı sıkıntı doğurabilir mi pasaport sahibi ile alakalı güvenlik yönünden şimdiden teşekkürler
Cihazınız sizin pasaportunuz yoksa başka birinin pasaportu üzerine kayıt yapılabilir. Bu kişinin güvenilir biri olmasına dikkat edin. Başkasının asaportuyla yapılan işlemler o kişinin e-devlet bilgileri üzerinden yapılır.
Arkadaşla bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim
Ağustos ayının 25 inde yurt dışından geldim, Eylül ayının 9 unda TC numaram ile Vergi dairesine 149,2 tl harcımı yatırdım Telefonun İMEİ numarasını kaydettirdim. Ancak E Devlet üzerinden kayıt yapılacağını bilmiyordum,ve yapmadım,bugünde telefon iletişime kapandı, ne yapmam lazım
Dekont bilgileri ile e-devlet üzerinden kayıt işleminizi yapabilirsiniz.
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim,ama pasaportumun yurda giriş tarihi
120 günü geçti yinede dekont bilgileriyle olurmu.
Başka pasaport bulmanız gerekiyor.
Merhaba ben yurd dışından telefon getirdim pasporda işledim e devlet üzerinden harcında yatırdım ama bana kahıddısı cıhazınız çiye mesaj geldi ne yapmam lazım lutven bilgilendirmişsiniz tesekürederim
Tüm işlemleri doğru yaptığınıza emin misiniz?
Merhaba Buğra Bey.
Benim bir kaç sorum olacak.
Kuzenim yurtdışından bana bir telefon getirdi. Bir kaç güne elimde olur. Bu telefona hattımı taktığım zaman hemen çalışacak mı?
Pasaporta işletme ve telefonun kayıtlı hale gelmesi ne kadar sürede gerçekleşiyor. Çünkü 1 hafta içinde bende yurtdışına gideceğim. Dolayısı ile bekleyememe durumum söz konusu olacak.
Son olarak kayıt yaptırmadan burda telefona hattımı taksam sonra yurt dışına çıkıp 6 ay sonra geri dönsem telefonu kaydedebilir miyim?
Merhaba,
Telefon gelir gelmez kullanılabilir durumda olacak. Kayıt için telefonun geldiği andan itibaren 4 ay gibi bir süre başlıyor. Bu süreyi aşarsan telefonun kapatılır. Kayıt işlemi 1 iş günü içerisinde tamamen online biçimde gerçekleştiriliyor.
Benim abim varda kıbrıta yaşıyor ondan telefon alıcam lakin pasaportum yok abimin üzerine yaptırabiliyomuyum birde pasaportu olan kişinin sadece tc’sini mi istiyor
Son 4 ay içinde yurt dışına giriş çıkış yapan birinin pasaportuna işletilmesi gerekiyor. Telefonu kimin aldığı ya da getirdiği önemli değil. Pasaporta işletme işlemini e-devlet üzerinden yapabilirsiniz.
E devlete kayıt için bilgileri doldurdum. Ama ulkeye giriş tarihini yanlış girdiniz dedi. Bu noktadan sonra e devletle tekrar ayni islemi deneyebiliyormuyuz bilginiz varmi
Ülkeye giriş çıkış tarihinizi e-devlet yurt dışı giriş-çıkış kaydı seçeneğinden sorgulayabilirsiniz. İşlemi tamamlamadıysanız yeniden giriş deneyebilirsiniz.
Gürcistan ve kktc den nasıl oluyor anlamadım. Giriş yaptıktan sonra e devlette pasaport numarası yerine ne yazacam peki. Yazı için çok tesekkurler
Kimlik seri sıra numarası yazılıyor ilgili bölüme.
Merhaba kafamdaki çoğu soruyu çözdünüz teşekkür ederim. Ben şimdi Kıbrıs’a gidicem aralıkta geldiğimde tel işketicem ama pasaportum yok ordan aldığım evrakla işlem yapıcam. Aralıkta bi tel işletip ocakta aynı evrakla bi tel daha işletebilir miyim? Ve yurtdışından geldikten ne kadar süre pasaport geçerli oluyor bu durum için.
İlk işlemden sonra en az iki takvim yılı geçmesi gerekiyor. Aralık 2017’de işletirseniz Ocak 2019’da yeniden hakkınız olur.
Yurt dışından döndükten 120 gün içinde işlem yapmanız gerekiyor.
3 yıl yazıyor açıklamada.
SORU 2017 YILINDA CEVAPLANMIŞ. PROSEDÜRLER DEĞİŞTİ 3 YIL OLDU ŞUAN. İYİ AKŞAMLAR..
Ben şimdiye kadar Türkiye’de hiç iPhone almadım. Tüm telefonlarımı yurtdışından aldım. Fiyat ve vergi oranlarına bakarsak muhtemelen iPhone X için de aynısını yapacağım.
Yurtdışı telefon kaydı nasıl yapılır bilgisi blog yazım:
https://yoldaolmak.com/yurtdisi-telefon-kaydi-nasil-yapilir.html
Bütçeler bizi buna zorluyor. Fiyatlara bakınca teknolojik aletleri yurtiçinden almak delilik.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
Teşekkürler.