Psikolog Özgeçmişinizi Etkili Bir Şekilde Hazırlamanın Yolları Nelerdir?

0
19

Psikolog özgeçmişi hazırlamak hem kolay hem de özen gerektiren bir işlemdir. Güvenli ve etkili bir özgeçmiş hazırlayabilmek için bazı detaylara önem verilmesi gerekmektedir. İlk olarak özgeçmişinizde gerçekçi ve etkileyici bir açıklamaya yer ayırmalısınız.

 Ardından yetenekleriniz, Lisans ve Sertifikalarınız, iş tecrübelerinizi sıralayabilirsiniz. Psikolog özgeçmişi hazırlama sırasında ödüller ve başarılarınızın sıralandığı bölümden sonra gönüllülük çalışmaları kayda geçmelidir. Ardından gelen en önemli nokta hangi dilde yazarsanız yazın öz geçmişinizde dili yazım kurallarına uygun kullanmalı gereksiz uzatmalardan kaçınmalısınız.

 Psikolog Özgeçmişi Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 Psikolog özgeçmişi hazırlamadan önce psikolog kimdir? Bilmek doğru olacaktır. Psikolog, kişilerde farkındalık oluşturmaya çalışan, dinleyerek anlamaya özen gösteren kişidir. Ruhsal problemlerin altta yatan sebeplerini ortaya çıkarabilme yöntemleri geliştirerek danışanın yolunu aydınlatan meslek erbabıdır.

 Psikologlar Üniversitelerin Psikoloji bölümünden mezun olmaktadır. Lisans eğitimleri sürecinde psikopatoloji bilgisi, kişilik kuramları, psikolojinin tarihsel gelişimi öğrenimi görmektedirler. Ayrıca sosyal psikoloji, görüşme teknikleri konusunda da eğitim almaktadırlar.

 Yüksek Lisans eğitimi alarak klinik psikoloji, sosyal psikoloji, endüstri psikolojisi, adli psikoloji gibi farklı alt alanlarda eğitim görürler. Yüksek Lisans eğitimini tamamlayanlar adli psikoloji, endüstri psikolojisi, gelişim psikolojisi ve sosyal psikoloji gibi alanlarda uzmanlaşmaktadırlar.

 İş Yaşantınızın İlk Adımı

Özgeçmiş adı verilen işvereninize yazacağınız ön mektup geleceğinize ışık tutan en doğru adım olmalıdır. Bu konuda binlerce rakibiniz olduğunu bilerek risk almaktan kaçınmanız gerekmektedir. Öz geçmiş hazırlarken yazım kuralları konusunda günün her saati cv hazirlama.cool adresinden destek alabilirsiniz.

 İş başvurularının ilk adını özgeçmiş yani işverene yazdığınız ön mektubunuzdur. Etkileyici, akıcı ve doğru dilde yazılmalıdır. Hayatınızın dönüm noktası sayılabilecek bu önemli adımı atarken riske girmeden garantilemek istiyorsanız ODTÜ Kariyer Planlama Merkezi olarak yanınızda olduğumuzu bilmeniz gerekmektedir. Psikolog özgeçmişi hazırlamak, iş başvurularında görüşme hazırlıklarınız için uzman desteği alabilirsiniz.

 Psikolog Uzmanlaştığında Eğitim Sürer mi?

 Psikologlar akademik eğitim süreçlerini tamamladıktan sonra da iş bitmeyecektir. Sürekli olarak kendini güncellemeli ve gelişmeye devam etmelidir. Bunun için de atölye çalışmaları, çeşitli eğitim sertifika programlarına katılarak mesleki gelişime devam etmesi gerekmektedir. Seminerler, atölye çalışmaları ve gönüllülük programlarıyla yola devam edebilmesi gerekmektedir. Psikolog kime denir? Sorusunun asıl cevabı, Türk Psikologlar Derneği tarafından belirlenen etik kuralları özümseyen kişiler olacaktır.

Türk Psikologlar Derneği kurallarına göre psikolog;

Yeterli ve yetkin kişi olmak, Zarar vermemek-Yararlı olmak, İnsan haklarına saygılı ve sorumluluk sahibi, Dürüstlük ve gerçekçilik, Ayrımcılık yapmayan kişidir.

Danışan için Psikoloğun bu kurallara uygun davranması çok önemlidir. Üniversitelerin ilgili bölümünden başarıyla mezun olan psikoloğun zaman içinde kendini geliştirmeye ve yükseltmeye özen göstermesi önemlidir.

 Danışanlar için ise Psikoloğa bir kez gidip sorundan kurtulma beklentisi olmaması önemlidir. Çünkü psikolojik tedaviler bir süreç gerektirmektedir. Sabırlı ve karalı olarak karşılıklı güven içinde görüşmeler devam etmelidir.

Psikolog Özgeçmişi

Herhangi bir iş başvurusu yaparken, doğru ve en iyi özelliklerin öne çıkması gerekmektedir. Bu nedenle Psikolog özgeçmişi hazırlamak çok önemlidir. Özgeçmişin temelini oluşturan gerçeklik olmalıdır. Bir özgeçmiş oluştururken binlerce rakibinizle rekabet edeceğinizi bilmeniz gerekmektedir.

Aktif, etkin bir özgeçmişi öne çıkaran nedenler arasında iletişim dili, eğitim bilgileri ve yetkinlikleri öne çıkarması bulunmaktadır. Psikolog özgeçmişi hazırlarken ön plana çıkarılması gereken faktörlerden biri de gelişim süreci ifadesidir ve okuyucuyu nasıl etkilediğidir.

 Özgeçmişi değerlendiren işveren ya da okuyucunun dikkatini çekerek güven vermesi gerekmektedir. Hangi alanda uzmanlaştığınız, mesleki ve klinik deneyimleriniz açıkça görülmelidir. cv hazırlama işlemi çok önemli bir işe alım adımıdır.

 Psikolog CV Hazırlarken Nelere Dikkat Edilmeli

Özgeçmiş hazırlarken kim olduğunuz ve bu güne kadar yaptığınız işler, tecrübeleriniz ve eğitimleriniz çok önemlidir. Hepsinde önemlisi ise hangi dilde olursa olsun CV oluştururken doğru dil kullanmanız gerekmektedir.

Teknik terimlerden kaçınmalı, mümkün olduğunca sade dil kullanmalısınız. Özgeçmiş yazımlarınız başlık 14 punto, alt başlıklar 11 ya da 12 punto olarak devam etmelidir. Etkili ve geçerli bir özgeçmiş hazırlayabilmek için en doğru destek adresi https://forumlodim.org sitesidir. İş görüşmelerinde izlenmesi gereken yollardan giyim kuşam desteğine kadar alabilirsiniz.

 Psikolog öz geçmişi hazırlarken özen gösterilmesi gerekenlerden biri de destek almaktan kaçmamak olmalıdır. Konusunda uzmanlaşan kurum kuruluşlardan yardım alarak güvenle geleceğinize yön verebilirsiniz. Bu konuda cvhazirlama.cool size en yakın adres olarak çalışmaktadır.

Cevap Ver

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz