Türkiye’den Yunanistan’a Karayoluyla Yolculuk Etmek İçin Gerekenler

Kendi arabanızla seyahat etmenin rahatlığı bir başka. İstediği rotayı çizerek, istediği her an durup, istediği kareyi ölümsüzleştirebilmek, gerekirse kalacak yere bile para vermeden bir tatil gerçekleştirmek için…

Türkiye’yi kara yoluyla Avrupa‘ya bağlayan iki ülkeden biri olan Yunanistan‘a geçiş için gerekli belgeleri hazırlamak şart. Belgeleri tamam olan ve kısıtlı gıda maddeleri taşımayan araçlarla Yunanistan’a giriş yapmak mümkün.

İpsala Sınır Kapısı, Türkiye’yi Yunanistan’a bağlayan sınır kapılarından en sık kullanılanı olarak biliniyor

Türkiye’den Yunanistan’a Özel Araçla Nasıl Gidilir?

Türkiye’den Yunanistan’a Pazarkule ya da İpsala sınır kapılarından doğrudan kara yoluyla ya da Ege kıyılarındaki Yunan Adaları’ndan -Sakız (Chios), Midilli (Lesvos), Sisam (Samos), Rodos, İstanköy (Kos), Girit, Meis (Kastellorizo)- feribot aracılığıyla geçilebiliyor.

İpsala sınır kapısına Edirne’nin İpsala ilçesi üzerinden ve İstanbul yönünden gelecekler için Tekirdağ istikametinden geçilerek ulaşılırken, görece daha az görevlinin çalıştığı ve çok sık biçimde kullanılmayan Pazarkule sınır kapısına ise Edirne şehir merkezinden ulaşılabiliyor.

ipsala kipi (4)

Türkiye’den Yunanistan’a Arabayla Geçiş İçin Gerekli Belgeler

Avrupa Birliği (AB) üyesi Yunanistan Türkiye’den kendi ülkesine motorlu araçlarıyla girecek turistler için belli kriterleri sağlamalarını istiyor.

  • Vize: Öncelikle geçerli bir pasaport ve pasaport türünüze göre geçerli Schengen vizesi talep ediliyor (yeşil, gri ve diplomatik pasaportlar vizeden muaf) Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır?
  • Geçerli Sürücü Belgesi: Yeni Tip Sürücü Belgesi
  • Yeşil Kart, Yeşil Sigorta, Uluslararası Trafik Sigortası: Yeşil Kart veya Yeşil Sigorta olarak bilinen Uluslararası Trafik Sigortası da zorunlu evraklardan bir tanesi. Yurt dışında olası bir kazada, aracınızın karşı tarafa vereceği zararı karşılayan zorunlu bir sigorta.

Araç ruhsatınız ve trafik poliçeniz ile Turing’den yaptırabileceğiniz gibi, diğer tüm sigorta şirketleri ve acentelerinden de yaptırabilirsiniz.

Yeşil Sigorta Ücretleri: 15 günlük (63,30 Euro) 1 aylık (79,13 Euro) 3 aylık (142,42 Euro) 5 aylık (205,73 Euro) 6 aylık (237,38 Euro) 1 yıllık (316,50 Euro)

Bu iki zorunlu belge dışında seyahatiniz sırasında yaşanabilecek sağlık sorunları nedeniyle kişisel sağlık sigortası da yaptırabilirsiniz.

Ayrıca araçla Türkiye’den Yunanistan’a geçişlerde konaklayacağınız yere ilişkin de soru sorup rezervasyon göstermenizi isteyebilirler. Bu nedenle gümrükten geçmeden önce otel rezervasyonunuzu tamamlamayı unutmayın.

  1. Sezgin Üzen says:

    1 Ocak’ta başlayan yeni ehliyetle bu sorun da ortadan kalktı. Gönül rahatlığıyla yeni ehliyet ve yeşil sigorta ile Yunanistan’a geçiş yapabilirsiniz.

  2. Memur tuning para kazansın diye değil, her nöbet en az 5 kişi Kipi’den geri çevrilip mağduriyet yaşıyor diye söylüyor, bilginiz olsun.

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

There are no posts to show right now.