Türkiye‘de batıdan doğuya, kış aylarının keyfini çıkarabileceğiniz birbirinden güzel kayak merkezleri bulunuyor. Okulların yarı yıl tatiline girmesiyle birlikte kayak merkezlerine olan ilgi artıyor. Çocuklarıyla birlikte keyifli bir tatil yapmak, unutulmaz bir deneyim yaşamak ve karın tadını çıkarmak isteyen aileler Türkiye’nin dört bir yanındaki kayak merkezlerini tercih ediyor.
Ekonomik, lüks, otelli, günübirlik seçenekleri ile kayak yapmak isteyen, kış tatilinde evde oturmak istemeyenler için Türkiye’de en güzel kış tatili merkezlerini bir araya getirdim.
Türkiye’nin En İyi Kayak Merkezleri
10. Bozdağ Kayak Merkezi, İzmir

Ege’nin Uludağ’ı olarak isimlendirilen Bozdağ Kayak Merkezi, İzmir’in Ödemiş ilçesinde bulunuyor. İzmir’e 130, Ödemiş’e ise 26 km uzaklıkta bulunan Bozdağ Kayak Merkezi, 1998 yılından bu yana ziyarete açık. 3 farklı kayak alanının bulunduğu tesis hafta sonları günlük 15 bin ziyaretçiye hizmet veriyor. Her yıl şubat ayında Dağcılık Şenlikleri etkinliği gerçekleştirilen Bozdağ, yamaç paraşütü ve trekking parkurlarına da sahip.
9. Davraz Kayak Merkezi, Isparta

Göller Yöresi’nin kayak merkezi Davraz, Isparta şehir merkezine 26 km uzaklıkta. 5 km’ye ulaşan pist uzunluğu ve 2 bin 100 metre yüksekliğe sahip Davraz Kayak Merkezi, saatte 4 bin kişiyi ağırlayabilecek donanımı ile ekonomik bir tatil seçeneği sunuyor. Antalya, İzmir, Muğla, Konya, Ankara gibi şehirlerden ulaşımın kolay oluşu tercih sebebi.
8. Ilgaz Kayak Merkezi, Kastamonu

Aralık ile nisan ayları arasında hizmet veren Ilgaz Kayak Merkezi, Kastamonu ile Çankırı şehirleri arasında konumlanıyor. 2 bin 850 metre yükseklikte yer alan kayak merkezi, Ilgaz Milli Parkı’nın bir parçası. Muhteşem havası, köknar ve çam ağaçlarının süslediği doğası ile milli park, doğa severler için tam anlamıyla bir cennet. Gece de kayak yapılabilen pistlerin uzunluğu 2 bin metreye ulaşıyor.
7. Kartalkaya Kayak Merkezi, Bolu

Köroğlu Milli Parkı’nda bulunan Kartalkaya Kayak Merkezi, konumuyla Uludağ’ın en önemli alternatifi olarak kabul ediliyor. Bolu’ya 40 km uzaklıkta bulunan Kartalkaya, İstanbul’a 275, Ankara’ya ise 220 km mesafede. 2 bin 375 metre yükseklikteki kayak merkezinde en uygun dönem aralık ile mart arası. Tesis saatte 5 bin kişiye hizmet verebilecek kapasitede. Pistlerin uzunluğu ise 4 bin metreye ulaşıyor.
6. Kartepe Kayak Merkezi, Kocaeli

İstanbul’a 1 saatlik mesafede oluşu nedeniyle yıl boyu ziyaretçi akınına uğrayan Kartepe Kayak Merkezi, Kocaeli’nin Kartepe ilçesi sınırlarında. Maşukiye’ye 16 km uzaklıkta yer alan Kartepe’de zirveye araçla çıkış yalnızca 20 dakika gibi kısa bir sürede mümkün. Saatte 4 bin 650 kişi kapasiteli, 12 pisti bulunan Kartepe’de otel alternatifleri de mevcut.
5. Saklıkent Kayak Merkezi, Antalya

Antalya’ya 45 km uzaklıktaki Saklıkent Kayak Merkezi, 2 bin 750 metre yüksekliğe sahip. Antalya şehir merkezinde güneşlenirken bir saat uzaklıktaki kayak merkezine gelip karın tadını çıkararak birkaç saat içinde iki ayrı mevsim yaşamak Saklıkent’e özgü.
4. Palandöken Kayak Merkezi, Erzurum

Yılın 6 ayı karla kaplı olan Palandöken Kayak Merkezi, Erzurum şehir merkezine 10 dakika uzaklıkta yer alıyor. 22 kayak pistinin uzunluğu 12 km’ye ulaşan Palandöken Kayak Merkezi’nde birbirinden güzel konaklama alternatifleri mevcut. 3.185 metrelik zirvesi ve saatte 4 bin 500 kapasiteli 8 telesiyej ile hizmet veren tesisler çocukla tatil için de çok uygun.
3. Erciyes Kayak Merkezi, Kayseri

Kayseri şehir merkezinden 25 km uzaklıkta bulunan Erciyes Kayak Merkezi, sönmüş bir volkanik dağ. Mart ayı sonuna kadar kayak imkanı bulunan dağın en yüksek noktası 3 bin 916 metre. Orta Anadolu’nun en yüksek dağı olan Erciyes’in kuzey yamacı Tekir Yaylası olarak biliniyor. Bu yayla aynı zamanda kayak merkezinin de bulunduğu yer. Erciyes Kayak Merkezi, Kapadokya’ya olan yakınlığı ile de tatilini çeşitlendirmek isteyenler için ideal.
2. Uludağ Kayak Merkezi, Bursa

Türkiye’nin kış tatili denildiğinde ilk akla gelen yerlerinden Uludağ Kayak Merkezi, Bursa şehir merkezine 1 saat uzaklıkta. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirler ve Türkiye’nin dört bir yanından binlerce tatilciyi ağırlayan Uludağ, diğer kayak merkezleriyle karşılaştırıldığında fiyat seviyesi olarak yüksekte kalıyor. 25’den fazla otelin yer aldığı Uludağ’da 30’dan fazla pist bulunuyor. Eşsiz kış partileri, gençlik temalı organizasyon ve festivaller ile adını her yıl daha çok duyuran Uludağ, özellikle konumu ve ulaşım imkanlarıyla cazip.
1. Sarıkamış Kayak Merkezi, Kars

Sarıkamış Kayak Merkezi, benzeri yalnızca İsviçre Alplerinde bulunan kristal karı ile dünyanın en özel bölgelerinden biri. Kars şehir merkezine 55 km mesafede bulunan kayak merkezinde 12 km’ye ulaşan 5 farklı pist yer alıyor. 2 bin 800 metre yüksekliğin bulunduğu bölgede sarıçam ağaçlarının da olması ağaçların arasında kayak keyfi yaşatıyor. Sarıkamış ve Kars çevresinde gezilecek görülecek onlarca alternatifin olması burayı daha da değerli kılıyor. İlk kayak deneyimini Sarıkamış’ta yaşayan biri olarak benim için özel olan bu bölge, son yıllarda Kars’a olan ilgiyle daha da tanınacak gibi.
Türkiye’nin en güzel kayak merkezleri, kış tatilini değerlendirmek, kayak yapmasa bile beyaz örtünün tadını çıkarmak isteyenler için en güzel alternatiflerden.
Hiç kayak yapmadım ama Sivas da okurken büyük poşetlerle kayıyorlarda çok da eğlenceliydi 🙂 Bir gün kayak yapmayı öğrenmek istersem bu merkezleri ziyaret edeceğim. Bilgiler için teşekkürler.
Bu kadar kayak merkezi olduğunu bile bilmiyordum. Bu hafta yazınızı blog ajandasına ekliyorum. Her pazar günü yayınlanan seri bir yazıdır. Kolay gelsin.
İlginize teşekkür ederim. Selamlar,
Kartepe’yi görme fırsatım oldu ama en çok Erciyes’teki merkezi merak ediyorum.
Erciyes ve Sarıkamış’ı gördüm ben de. Sarıkamış favorim.