Avustralya Vizesi Nasıl Alınır?

Avustralya-Vizesi-Nasil-Alinir

Türkiye‘ye en uzun uçuş mesafesinde yer alan ülkelerden Avustralya‘yı her yıl çok sayıda Türk vatandaşı ziyaret ediyor. Yabancı dil okulları, doğal güzellikleri ve kültürü ile cezbedici bir destinasyon olan Avustralya’ya seyahat için vize almak gerekiyor. Avustralya umuma mahsus (bordo), hususi (yeşil), hizmet (gri) ve diplomatik (siyah) pasaport sahiplerinden vize istiyor.

Avustralya vizesi başvurusu yapmak için, aracı kuruma belgeleri teslim etmek ya da internet üzerinden online başvuru seçeneği bulunuyor. Avustralya Ankara Büyükelçiliği, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan vatandaşlarına hizmet veriyor. Bu ülkeyi ziyaret etmek isteyenlerin, ziyaret sebebine uygun tipte vize için başvuru yapması önem taşıyor.

Avustralya-Vize-Basvurusu

Avustralya Vizesi Nasıl Alınır?

1. Avustralya vize türleri

Vize türünün seçimi, ülkeye yapılacak ziyaret sebebi ile aynı olmak zorunda. Gerçeğe aykırı beyan ile yapılan başvurular sonradan sorun çıkmasına neden olabiliyor. Kısa süreli turistik ziyaretler için de ayrı vize kodları bulunuyor. Başvuru formunda bu kodun doğru girilmesi ve belgelerin bu forma uygun doldurulması gerekiyor.

Bu türler arasında; Avustralya Turist Vizesi (Vize sınıfı 600), Turistik Vize Kanalı Turist Vizesi (Vize sınıfı 600), İş Ziyaretçi Kanalı İş Ziyareti (Kısa Süreli Çalışma Amaçlı) (Vize sınıfı 400), Elektronik Seyahat Yetkisi (Vize sınıfı 601), Tıbbi Ziyaret Vizesi (Vize sınıfı 602), eZiyaretçi (Vize sınıfı 651), Eğitim ve Araştırma Vizesi (Vize Sınıfı 402) Araştırma Kanalı, Geçici Çalışma Vizesi (Uzun Süreli Aktivite) (Vize sınıfı 401) Din Görevlisi Kanalı bulunuyor. Öğrenci, çalışma, transit seyahat, aile, eş, evlat edinme durumları için ayrı başvuru kodları mevcut.

Avustralya-Vizesi

2. Avustralya vizesi nereden alınır

Avustralya vizesi almak için 2 farklı başvuru yöntemini kullanmak mümkün. Bunlardan ilki istenen belgelerle birlikte aracı kurum olan VFS Global Avustralya vize merkezine (şahsen); bir diğeri ise online ortamdan istenen belgelerle birlikte başvuru gerçekleştirmek.

Büyükelçiliğin başvuru formlarının ve gereken bilgilerin görülebildiği web sitesi Türkçe olarak da hizmet veriyor. Online ortamda belgeleri iletmek isteyenlerin ImmiAccount denilen bölümde kullanıcı hesabı açmaları, tüm belgeleri tarayarak online olarak bu sisteme ayrı ayrı yüklemeleri şart.

3. Avustralya vizesi başvuru evrakları neler

Avustralya vizesi başvurusunda bulunmak için gerekli olan belgeler şunlar: Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş, imzalanmış başvuru formu (1419). Davet yazısı (var ise), 1 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf (biyometrik olma şartı yok), pasaport kimlik sayfasının fotokopisi (Avustralya seyahati süresince geçerli olmalı).

Daha önce giriş çıkış yapılan ülke mühürleri ve vize sayfalarının fotokopileri, başvuru sahibinin anne, baba, kardeş var ise eşinin ve çocuklarının tümünün gösterildiği nüfus kayıt örneği (nüfus müdürlüğünden alınıyor), çalışanlar için işverenden izin ve dönüşte işe devam edeceğinin belirtildiği belge, maaş bordrosu, banka hesap dökümü, öğrenci belgesi, tapu, araç ruhsatı ve diğer gelir belgeleri.

Bu belgelerin tümü, tüm vize türleri için başvuruda isteniyor. Vize başvuru türüne göre ek belgeler istenebiliyor.

Avustralya-Vizesi-Nasil-Alinir

4. Avustralya vize ücreti ne kadar

Avustralya vizesi için turist olarak yapılan başvurularda 95€, Work and Holiday programı için 300€ talep ediliyor. Aracı firma ile yapılan başvurular için bu ücretin dışında masraflar için 460₺ komisyon ödenmesi gerekiyor. İnternet üzerinden kredi kartı ile yapılan ödemelerde Visa and MasterCard’dan %1.08, American Express and JCB’den %1.99, Diners Club International’dan ise %2.91 komisyon alınıyor.

Avustralya vizesi online ve bire bir başvurularda gerekli belgelerin tam olarak sunulması halinde ortalama olarak 5-12 iş günü içerisinde belli oluyor. Vize pasaport defterine yapıştırılmıyor. 3 ay, 6 ay, 9 ay, 1 yıl ve daha çok süreli düzenlenen vize, online ortamda karekod ve PDF şeklinde ulaştırılıyor, ayrıca ülkenin ilgili tüm gümrük sistemlerine de iletiliyor. Vize çıktısı ile ülkeye rahatlıkla giriş yapılabiliyor.

  1. Yazıdaki vfs-global-avustralya bağlantısı neden vizem.net sitesine yönlendiriyor vfs global ayrı bir şirket Polonya vizesine başvuruda bulunduğundan biliyorum yani.Vizem.net sitesi güvenilir bir sitemidir?Vfs global zaten aracılık yapan resmi şirket ücret alıyorlar zaten vizem.net de ücret alıyor mu

Leave a Comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You might also like